Stadsinitiatief Schaatsbaan Rotterdam grote winnaar bij stadsverkiezing.

Rotterdam krijgt na 17 jaar weer een overdekte schaatsbaan!

Schaatsbaan Rotterdam heeft het Stadsinitiatief Rotterdam, editie 2013, gewonnen. Dit is een jaarlijkse ideeënwedstrijd van de Maasstad voor alle Rotterdammers die allemaal op hun favoriete initiatief mochten stemmen. Schaatsbaan Rotterdam heeft een subsidie van twee miljoen euro gewonnen. Hierdoor kunnen vanaf 1 december 2013 elke winter de Rotterdammers op hun eigen Schaatsbaan Rotterdam schaatsen. In totaal hebben ruim 39.000 Rotterdammers gestemd en schaatsbaan Rotterdam heeft gewonnen met 9.073 stemmen en bleef daarbij de nummer 2 met 699 stemmen voor. Rotterdamse topschaatster Diane Valkenburg was het gezicht van de campagne en kan zich nu ook in Rotterdam voorbereiden op de Olympische Winterspelen in Sochi in 2014.

De bewoners hebben via het Stadsinitiatief Rotterdam de Schaatsbaan bezorgd waar het al zo lang naar hunkerde. Schaatsbaan Rotterdam gaat nu hard aan de slag om op 1 december 2013 de poorten te openen op Sportpark Toepad. Vanaf medio augustus 2013 wordt een website gelanceerd met alle informatie over openingstijden, tarieven, schoolschaatsen, schaatslessen, verenigingsuren, schaatsverhuur en veel andere informatie.

Je eigen Rotterdamse schaatsbaan
Schaatsbaan Rotterdam is een overdekte schaatsbaan van 400 meter waar je zorgeloos je rondjes kan rijden. Mét een kunstschaatsbaan van 800 m2 om je lekker uit te leven met familie en vrienden. Je schaatst er al voor € 3,50 (als je een Rotterdampas hebt voor € 1,75). Voor scholen wordt het zelfs gratis. Want schaatsen is bewegen en dat is gezond. De baan is van alle gemakken voorzien zoals gratis parkeren, gezellige winterse horeca, moderne kleedruimtes en sanitair, kinderopvang, schaatsverhuur en nog veel meer. Initiatiefnemers Fred Nederlof en Robber Wever zijn trots op het winnen van de competitie; ‘We hebben met alle vrijwilligers er keihard aan gewerkt afgelopen jaren. Als schaatsliefhebbers voelden we de grote behoefte aan een schaatsbaan. Dat Rotterdam nu eindelijk kan schaatsen is fantastisch voor de stad. Dit resultaat is waar het initiatief voor bedoeld is.’

Waar?
Schaatsbaan Rotterdam komt te liggen op de sportvelden aan het Toepad in de Kralinger Esch. Tussen de Van Brienenoordbrug en de watertoren in. Tramlijn 21 en 24 stoppen voor de deur, de snelweg ligt om de hoek. Gratis parkeren met 400+ plaatsen. Je fiets kan je kwijt in een stalling met ruimte voor meer dan 1.000 fietsen.

Achtergrond: Het Stadsinitiatief
De gemeente Rotterdam wil de samenwerking met Rotterdamse inwoners en organisaties versterken. Hiervoor heeft de gemeente onder andere het Stadsinitiatief in het leven geroepen. Rotterdammers kunnen meedenken en meebouwen aan een mooie en aantrekkelijke stad. Het Stadsinitiatief ondersteunt mensen die trots zijn op onze stad en een plan met business case indienen om Rotterdam nog mooier en leuker te maken. De gemeente stelt een subsidie van 2,5 miljoen euro beschikbaar.

www.schaatsbaanrotterdam.nl

schaatsbaan rotterdam cr

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.