Toen Ad Vermeer de tentoonstelling van Pim van Halem (www.pimvanhalem.com) aan het inrichten was in Eetcafé De Steek in Kralingen (www.eetcafedesteek.nl), samen met de kunstenaar, kwam er een man binnen met een kapotte mandoline.

Ad is reparateur van muziekinstrumenten en partner van Jan de Grauw, organisator van de exposities in De Steek. Ad heeft de gave om schilderijen, e.d. zo op te hangen dat het geheel er goed uitziet. Desalniettemin is dat niet altijd even eenvoudig en Pim van Halem zat op dat moment even in een dipje. Echter, toen Ad de snaren van de mandoline beroerde, fleurde Pim spectaculair op. Wat muziek niet kan doen! Gevolg: ter gelegenheid van de opening van de expositie op zondag 19 februari speelde Ad weer op de mandoline en iedereen daar werd uitgenodigd mee te stampen (niet moeilijk) terwijl Ad het Schotse deuntje ‘The Atholl Highlanders’ (kijk en luister op YouTube) tokkelde.

Pim van Halem noemt zich ‘beeldend tekenaar’ maar de expositie in De Steek bestaat uit zeefdrukken. Die maakte hij niet in zijn eigen atelier in de Lambertusstraat in Kralingen (onvoldoende ruimte) maar in grafische ateliers door het hele land. De zeefdrukken zijn te koop tegen zeer schappelijke prijzen en nog tot 30 maart te bewonderen in De Steek.

Voordat organisator Jan de Grauw en het woord nam en Sandra de Neef de expositie opende met haar speech, klonken de heren Pim van Halem (links) en Pim Kodde, ex-penningmeester van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk, op het welslagen van de expositie, vóór De Steek.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]