Excelsior Rotterdam bewees zichzelf afgelopen zaterdag een slechte dienst door uit met 4-0 te verliezen van Heracles Almelo. De spanning onderin de Eredivisie neemt daardoor toe voor de Kralingers. Met nog elf speelronden te gaan is het belangrijk dat Excelsior snel punten gaat pakken. Aanstaande zaterdag 25 februari komt Willem II naar Stadion Woudestein. De aftrap van dit duel is om 19.45 uur.

Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen Willem II en Excelsior in Tilburg in een 1-1 gelijkspel. Al na zes minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong, maar met een schitterende vrije trap bezorgde Hicham Faik Excelsior alsnog een punt. Op de elfde plek staat de ploeg van Erwin van de Looi er beter voor dan Excelsior, dat na de 4-0 nederlaag tegen Heracles Almelo wegzakte naar de zeventiende plaats.

Breekpunt
De verschillen zijn echter klein onderin. Nummer achttien ADO Den Haag heeft zeventien punten, terwijl nummer veertien Roda JC Kerkrade twintig punten heeft. Juist daarom is een overwinning aanstaande zaterdag zo belangrijk. Tegen Heracles speelde Excelsior aanvankelijk prima maar de tweede gele kaart en dus rood voor Jurgen Mattheij na een half uur spelen, bleek het breekpunt. Kort voor rust maakte de thuisploeg ook nog de 1-0 en in de tweede helft liep Heracles uit naar 4-0.

Strijdlust
,,We hebben het weer te makkelijk weggegeven”, verzuchtte trainer Mitchell van der Gaag na afloop. ,,We begonnen prima aan de wedstrijd, waren veel aan de bal en kregen kleine kansjes. Na de tweede gele kaart voor Jurgen moesten we de rust met 0-0 zien te halen, maar dat deden we niet. In deze fase van de competitie gaat het ook om strijdlust, werken, duels winnen. Dat hebben we nagalaten. Daardoor hebben we iedereen die betrokken is bij Excelsior een slechte dienst bewezen.”

De spanning onderin de Eredivisie neemt toe, aanstaande zaterdag 25 februari komt Willem II naar Stadion Woudestein.

Kaarten
Na Willem II wacht Excelsior een serie van drie op papier lastige wedstrijden. Op zondag 5 maart staat de uitwedstrijd tegen AZ op het programma en op 11 maart komt SC Heerenveen naar Stadion Woudestein. Op 19 maart komt vervolgens Ajax naar Rotterdam, dat met Feyenoord is verwikkeld in de strijd om het landskampioenschap. Tickets voor alle wedstrijden zijn te koop via www.excelsiortickets.nl of via de administratie van Excelsior. Aanstaande zaterdag kun je voor kaarten vanaf een uur voor de aftrap ook terecht aan de stadionkassa’s.

Website: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.