De politie heeft vrijdag beelden op YouTube gezet van een  achtervolging in Rotterdam-Ommoord. In zijn vlucht ramde de automobilist diverse auto’s.

Agenten zagen op 25 februari dat een automobilist op de Schiekade door rood reed en onzeker stuurde. De man ging op de vlucht voor de politie en reed de A20 op richting Gouda, waarbij hij een lekke band opliep.
Bij afslag Ommoord verliet hij de snelweg, keerde om en probeerde via de afrit de A20 weer op te rijden.

Tegen het verkeer inrijdend vliegen de vonken van zijn auto en links en rechts raakt hij auto’s. De agenten twijfelen niet, deze man moet gestopt worden. Ze duwen de vluchtende chauffeur met hun politieauto de berm in. Ook daar geeft de man nog niet op en probeert er alsnog vandoor te gaan.

Na zijn aanhouding blijkt dat de 52-jarige man onder invloed is, en bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Dat werd hem al eerder afgenomen. Afgezien van wat blikschade bij de hem tegemoetkomende auto’s, raakt niemand gewond bij de dollemansrit. Binnenkort staat de man voor de rechter.

Door het grote risico duwden de agenten de auto in de vangrail. De 52-jarige bestuurder is aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en reed zonder geldig rijbewijs.