Theater Zuidplein gaat samen met studenten van de opleiding Docent Dans van Codarts voorstellingen produceren. Twee keer per jaar geeft Theater Zuidplein studenten van Codarts de mogelijkheid een heuse productie te maken en op te voeren. Op deze manier doen jonge, nieuwe theatermakers ervaring op in het werkveld en krijgt Theater Zuidplein de mogelijkheid meer eigentijds theater van NU te presenteren. Tijdens het proces kunnen zij indien gewenst advies vragen aan de professionals van Theater Zuidplein op alle werkterreinen (marketing, artistiek, theatertechniek, horeca, kaartverkoop etc.).  

Over Codarts
Codarts is een in Rotterdam gevestigde kleinschalige internationale hogeschool (in totaal circa 1.000 studenten) die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus. De opleiding Docent Dans van Codarts leidt dansdocenten op met een brede set aan competenties: ze zijn naast docent ook danser, dansmaker, onderzoeker en ondernemer. De opleiding werkt intensief samen met verschillende culturele instellingen in Rotterdam die een afspiegeling vormen van de samenleving in de stad.

Pippa-en-de-parachute

Pippa en de parachute
Deze avontuurlijke en vrolijke peutervoorstelling wordt gemaakt door 3e-jaars studenten van de Rotterdamse kunstopleiding Codarts – Dans. Op haar  verjaardag krijgt Pippa het allerleukste cadeau. Een gigantisch stoere en kleurrijke parachute! Ze besluit hem meteen uit te proberen in het park. Pippa vertrekt vrolijk van huis met haar rugzak stevig in de hand. Plotseling wordt ze overvallen door een hevige storm. De wind slingert haar heen en weer en neemt haar mee naar een plek hier ver vandaan. Hoe loopt deze avontuurlijke zoektocht naar huis af? Zal Pippa ooit nog thuis komen…? Na afloop dansen we samen met de kinderen op muziek uit de voorstelling en gaan we aan de slag met een grote parachute. Kom allemaal kijken én doe mee!

Bestel uw kaartjes op www.theaterzuidplein.nl

Over Theater Zuidplein
Theater Zuidplein is het podium van NU met theater dat je raakt. Actuele onderwerpen die er toe doen: het gaat om jou! Het theaterprogramma, de prijs van de toegangskaartjes en het hoge serviceniveau zijn afgestemd op mensen met de meest uiteenlopende achtergronden. Het podium is er ook voor mensen met een kleine beurs en voor mensen waarvoor het minder vanzelfsprekend is om naar het theater te gaan.

Samenwerking met kunstvakopleidingen
Theater Zuidplein is altijd op zoek naar theatertalent dat bereid is om in samenwerking met en/of in opdracht van Theater Zuidplein maatschappelijk geëngageerde producties te maken waar de doelgroepen van Theater Zuidplein zich mee kunnen identificeren. Met culturele, sociale en artistieke partners worden coproducties ontwikkeld (o.a. in samenwerking met Stichting Euro+ Songfestival, Theater Mach/Stichting Lokaal, de Ontbranding, Codarts, Albeda Entertainmentopleidingen, Brassbandschool, etc). Vele jonge theatertalenten en theaterproducenten hebben zo hun eerste professionele schreden richting een theaterpodium gezet.

Het podium voor Talentontwikkeling
Theater Zuidplein ziet het als haar taak om een springplank voor talent te zijn. Talent dat bij hun ontdekt wordt, groeit vaak door naar andere podia in Nederland. Ze zien zichzelf als de schakel tussen jonge talenten met potentie en de grotere podia. Onder de noemer ‘Powered by Theater Zuidplein’, bieden ze jong talent een podium, en niet alleen in hun eigen theater.