Rotterdam – De afdeling Opsporing Oost van de politie Rotterdam heeft zaterdag 19 juli een 40-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij met een luchtdrukwapen twee joggers heeft beschoten op de Maasboulevard in Rotterdam.

Op dinsdag 6 mei 2014 werd aan het begin van de avond een joggende man op de Maasboulevard in zijn been geschoten. Later bleek dat hij een kogel, vermoedelijk afkomstig van een luchtbuks, in zijn been had. In november 2013 had zich een soortgelijk incident voorgedaan op dezelfde locatie. In beide gevallen leek het te gaan om willekeurige slachtoffers.

Onderzoek
Medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing stelden een onderzoek in, waaruit bleek dat vermoedelijk uit de richting van de Oostmaaslaan was geschoten. Er werd een buurtonderzoek gedaan en later volgde een flyer-actie in de omgeving van de Maasboulevard. Doel hiervan was om bewoners van de Oostmaaslaan te betrekken in het onderzoek. Zij zouden immers waardevolle informatie kunnen hebben over de schutter.

Onvoldoende
Het onderzoek leidde vervolgens in de richting van de 40-jarige man. De man is echter na verhoor heengezonden, omdat er op dit moment onvoldoende is om hem langer vast te houden. Het onderzoek wordt voortgezet. Een wapen is tot nu toe nog niet gevonden.

Politie.nl