Auteur Cees Bruijs overhandigt het eerste exemplaar aan zijn zus, zangeres en actrice Joke Bruijs!

De presentatie vindt plaats op maandag 6 juli vanaf 15.00 uur.

In De laatste vijand neemt Rotterdammer Cees Bruijs zijn lezer mee op een bijzondere reis, terug naar de Tweede Wereldoorlog, waar hij het heftig verhaal vertelt over zijn vader. De balans tussen spanning en leerzaamheid zorgt ervoor dat het boek nauwelijks weg te leggen is.

De laatste vijand is het verhaal van een Rotterdamse jongen die op achttienjarige leeftijd de Duitsers zijn stad ziet binnentrekken en onmiddellijk besluit zich daartegen te verzetten. Daarnaast strijdt hij tegen zijn Rooms-Katholieke achtergrond en komt daardoor in conflict met zijn directe omgeving, maar vooral met zichzelf. Hij sluit zich aan bij een kleine verzetsgroep. Samen met zijn Poolse vriend ontsnapt hij diverse malen ternauwernood aan de dood, maar haalt uiteindelijk heelhuids het einde van de oorlog. Na vele vijanden weerstaan te hebben, weet zijn laatste vijand hem uiteindelijk, na een bitter gevecht, op de knieën te krijgen.

Na een arbeidzaam leven nam Cees Bruijs het besluit om zijn veel te vroeg gestorven vader postuum te eren met een boek.  Aanvankelijk was het plan dat zijn vader zijn oorlogservaringen zelf aan het papier toe zou vertrouwen maar dat bleek door zijn vroege dood niet meer mogelijk. Cees beloofde zijn vader dat hij de vele boeiende verhalen tot een geromantiseerd geheel zou maken. Dat resulteerde in De Laatste Vijand.

Boekhandel Snoek
Meent 126
3011 JS Rotterdam
010 – 413 96 66

www.facebook.com/boekhandel.snoek
info@boekhandelsnoek.nl
www.boekhandelsnoek.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.