Een tien voor kunst

In 2007 vond de eerste Kunstroute Kralingen-Crooswijk plaats. Dat maakt van de editie van dit jaar de tiende kunstroute en we heten u daarbij van harte welkom. Zoals altijd wordt u op tal van locaties weer gastvrij ontvangen door de deelnemende kunstenaars. Er is heel veel kunst te zien, muziek te horen, er zijn voordrachten met gedichten en beelden, er zijn wandelingen langs kunst in de buitenruimte en zelfs bustochten.

We vieren onze verjaardag met een spectaculaire opening bij Galerie Kralingen, waar naast de gebruikelijke openingstoespraken en de veiling tal van extra activiteiten plaatsvinden. Een ander extraatje in ons jubileumjaar is een speciaal tijdschrift, waarin de ontwikkeling van de kunstroute wordt belicht in tien interviews waarin op eigenzinnige wijze wordt gesproken over de band met de kunst en de verwachtingen van de kunstroute. Het tijdschrift is voor een klein prijsje te koop en u steunt de kunstroute er mee, dus we hopen dat u deze speciale uitgave niet zult laten liggen. Als u ‘Vriend van de Kunstroute’ wordt, krijgt u deze uitgave overigens gratis als welkomstgeschenk!

1638kunstroute_2016_hofje

Er is weer heel veel te beleven tijdens de Kunstroute Kralingen-Crooswijk. Zo is er voor de eerste keer een beeldentuin in het hofje Gerrit de Koker, met werk van een tiental kunstenaars. Voor actieve senioren is er dit jaar het grootste Plus Parade Festival ooit, met exposities, muziek, presentaties en workshops voor ouderen, ook in de dagen tussen de twee weekends. In Crooswijk kunt u bij Crooswijkerzand live werkende graffitikunstenaars zien, met wie u na afloop ook nog een drankje kunt drinken en over hun werk kunt praten. Leerlingen van het Rudolf Steiner College verzorgen exposities en optredens. Ook bij Croos en Nivon is volop van exposities en activiteiten te genieten. In Kralingen zijn er naast de individuele ateliers weer de vertrouwde culturele hotspots als Galerie Kralingen, Ateliergebouw Lambertusstraat en Pro Rege. Nieuwe locaties zijn onder meer het gebouw van het Hoogheemraadsschap aan de Willem Ruyslaan en Alliantie Middelpunt in de Weteringstraat. Steeds meer horecazaken nemen deel door een kunstenaar te laten exposeren en daar iets lekkers bij te serveren. Kortom, de tiende Kunstroute Kralingen-Crooswijk maakt van oktober weer een bijzonder levendige maand in Crooswijk en Kralingen. We hopen dat u er bij bent om van deze route de mooiste tot nu toe te maken, met een tien voor kunst!

Klik hier voor de PDF van het programma

1638kunstroute