Opzoomer Mee organiseert met Albert Heijn de Opzoomerkanjer. Rotterdammers stemmen bij Albert Heijn op een waardevol bewonersinitiatief in hun eigen deelgemeente.

In 2013 stond de Opzoomerkanjer in het teken van Lief en Leed. Oftewel: onderlinge zorg en aandacht voor elkaar in straat of buurt. In elke deelgemeente waren drie straten genomineerd. In de winkel(s) van Albert Heijn kon het winkelend publiek op een zaterdag in november stemmen op hun favoriet. In totaal hebben 8.429 bezoekers van Albert Heijn gestemd.

De Opzoomerkanjer-verkiezing krijgt in de eerste helft van 2014 een stedelijk vervolg. Rotterdam kan dan – het is immers toch een verkiezingsjaar – stemmen op het beste Lief en Leed-initiatief van Rotterdam.

Hieronder de winnaars van deelgemeente Kralingen – Crooswijk

opzoomermee1

BERKELPLEIN:
Alles uit de kast voor de kinderen
Zorgen voor de kinderen uit de buurt. De pleinmoeders van het Berkelplein halen daarvoor alles uit de kast: opvangen van kinderen na school, voorlezen, omgangsvormen leren, aandacht en respect voor ouderen…
Wat gaan ze doen met de prijs?
Een bijzondere activiteit voor de kinderen uit de wijk.

opzoomermee2

ISAAC HUBERTSTRAAT:
Koken voor ouderen
Elke donderdag wordt er gekookt voor 40 ouderen door bewoners uit de Isaac Hubertstraat en omgeving. Een gezonde en betaalbare maaltijd en veel gezelligheid.
Wat gaan ze doen met de prijs?
Een extraatje voor de ouderen, in elk geval een bijzondere verwen-maaltijd!

opzoomermee3

PLANTAGESTRAAT:
Je staat er niet alleen voor
In de Plantagestraat sta je bij ziekTe of tegenspoed er niet alleen voor. Is het nodig, dan wordt er voor je gekookt of de boodschappen gedaan. En natuurlijk zie je je buren als je ziek bent of eenzaam.
Wat gaan ze doen met de prijs?
Een herdenkingsboom voor in de tuin.

Download het hele overzicht hier