26 januari is de Finissage van de duo expositie van Don Satijn en Harry Schumacher in De Witte Slagerij, Rakstraat 2 te Rotterdam van 13.00 tot 18.00 uur.

Armanda Govers van Greenpeace
Om 15.00 uur wordt er een presentatie gegeven door Armanda Govers van Greenpeace over de boringen in het Noordpoolgebied. Daarbij sluit ze aan bij het thema van het werk Arctic. De fotoweergave over hoe het werk Arctic over tijd verandert, wordt eveneens gepresenteerd.

 muur-tegenover-ingang-DWS-767x1024
‘SCRTS&CNFSSNS’ 2013, Don Satijn

DON SATIJN –  SCRTS&CNFSSNS

www.donsatijnindewitteslagerij.blogspot.nl/

 Don Satijn heeft zich voor de installatie SCRTS&CNFSSNS laten inspireren door de onthullingen van Edward Snowden aangaande de NSA. Krantenkoppen over dit onderwerp naast persoonlijke geheimen die verborgen moeten blijven voor de ogen van een totalitair of fundamentalistisch regime zijn geprint op de muurtegels van de galerie.

Shell

HARRY SCHUMACHER – ARCTIC

www.harryschumacher.nl

Harry Schumacher stelt het misbruik door de mens van de natuur aan de kaak. We gebruiken de natuur als laboratorium waar we mee kunnen doen wat we willen. Voor de Witte Slagerij maakt Harry Schumacher de installatie ARCTIC over het economische gevecht om de Noordpool. Strijden voor het behoud van de Noordpool zelf zou een stuk zinvoller zijn.