RAW Art Fair gaat van 5 t/m 9 februari 2014 haar derde editie beleven. Deze onafhankelijke kunstbeurs is in 2012 door Bob Smit geïnitieerd. De lokatie is dit keer de ruime Rotterdamse Cruise Terminal, met uitzicht over de stad vanaf de zuid-oever van de Maas. Beide etages van de voormalige aankomst- en vertrekhal van de Holland-Amerikalijn zullen bruisen van kunst, design, muziek, video, art-talks en performances tijdens de Rotterdam Art Week. “Raw is an independent Art Fair with a festival flair”, volgens Smit.

Bob-Smit,2014Bob Smit organiseerde in 2012 de RAW Art Fair als jonge onafhankelijke pendant van het gevestigde Art Rotterdam. De van meet af aan spraakmakende beurs vond plaats in de Fenix loods in het Rotterdamse Katendrecht. Een robuuste maar gezellige lounge vormde de entree naar de beurs. Daar kon men van allerlei grappige drankjes en eerlijk voedsel genieten. De 31 jarige Smit organiseerde ook een uitgebreid randprogramma met borrels, feestjes en muziek. Hij wilde de bezoeker een totaalpakket bieden: “Zoiets als de Parade: als dat rond theater kan, moet het toch ook rond hedendaagse kunst kunnen?”

Bob Smit, Margarethe – foto © Paul van den Hout

 

RAWartFairBobSmitGallery2

Smit heeft zijn roots in Kralingen. Zijn beide opa’s waren er collectanten voor de kerk en hij woonde zelf jaren op de Korte Kade. Het idee voor de RAW Art Fair is ook daar ontstaan. Toen zijn galerie in een apartement boven het Italiaanse restaurant Vitini gevestigd was, kwam hij in contact met George Knap van Galerie Kralingen. Knap organiseerde in 1970 het Holland Pop Festival in het Kralingse bos. Dat was een enorme boost voor het Rotterdamse culturele leven, Smit zou graag hetzelfde betekenen voor de Rotterdamse kunstwereld met zijn beurzen en exposities onder de RAW vlag.

RAWartFair2014CruiseTerminalRotterdam

De RAW Art Fair is begin februari in de Cruise Terminal Rotterdam. Anders dan bij andere beurzen zullen er veel grote sculpturale werken te zien zijn. De RAW Event Space op de begane grond gaat ruimte bieden aan een bar, lounge, podia, video-installaties en grote sculpturen. De plek dus voor ontmoetingen, gezelligheid en vooral: muziek! Zowel DJ’s als singer-songwriters zullen het programma vullen, afgewisseld met artist performances, een shanty-koor, ukelele, een marinierskorps en de after party met Ted Langenbach op zaterdagavond. RAW wil het brede cultuurminnende publiek elke dag van de Rotterdam Art Week een honk bieden om terug te keren naar de gezellige, unieke RAW-festivalsfeer.

Raw Art Fair:
5-9 februari, Cruise Terminal, Wilhelminakade 699, Rotterdam
openingstijden woensdag: 15.00-22.00uur, donderdag-zaterdag: 13.00-21.00 uur, zondag: 12.00-19.00uur
entree: €17,50

RAW Event Space:
ook los van de RAW Art Fair te bezoeken
entree: gratis