Bewoners van de Wollfoppenstraat / Vredenoordplein constateerden vorig jaar dat de historische foto op groot formaat aan de blinde muur van hun straat, bij de hoek met de Blaardorpstraat, kapot was gewaaid. Bovendien waren de 8 vredesduiven daaronder behoorlijk aan het roesten. Foto en duiven waren in 2019 bekostigd met Opzoomergeld. Hun bewonersinitiatief om foto en duiven te restaureren werd goedgekeurd.

Nu hangt er weer een gave foto op spandoek in frame aan de muur van de Wollefoppenstraat. De foto zou plm. 1930 zijn gemaakt, op de inmiddels verdwenen (stadsvernieuwing 80-jaren) Vlietkade. Op de gevel achter de paarden en wagen is te lezen ‘G (of C). Stolk – Rotterdamsche Kolenhandel’.

De restauratie van de 8 vredesduiven werd ook gefinancierd met het bewonersinitiatief. Dat project kreeg de naam ‘Vrede en Natuur’ en werd uitgevoerd door de kinderen op de foto, plus Philou Bertrams (roze hoody) en Clio Hoevenaars (paardenstaart). De twee laatst genoemden konden er niet bij zijn toen de fotograaf van De Ster het gezelschap op de tafel liet plaatsnemen, ten huize van een Julie Adams, mama van Gia.De kinderen kennen elkaar als buren, schoolgenoten en van hockey. Voordat de kinderen hun creatieve ideeën uitleefden op de duiven, waren die geschuurd door door een aantal ouders en zelfs opa’s. Mama Julie zorgde voor de degelijke afwerking met epoxiehars. Ziezo, die duiven gaan nooit meer roesten.

Op de groepsfoto links vooraan Ella, achter haar, van links naar rechts, Maartje, Noor en Bianca, rechts vooraan Gia en achter haar, van voren naar achteren, Lotte, Jaco en Mila.

Julie Adams tipte De Ster en noteerde o.m. de motieven en inspiraties van de deelnemende kinden:

  1. Maartje van der Giessen (9 jaar en teamgenoot hockey): De zee is kalm en geeft rust aan mensen en dieren .
  2. Gia Adams (bijna 10 jaar), initiatiefnemer en gestimuleerd door haar mama (die graag de duiven wilde restaureren): Kijkend door de ogen van kinderen zal leiden tot balans in de wereld.
  3. Lotte de Waard (10 jaar, beste vriendin, zelfde school, zelfde hockeyclub): Hou de zee schoon, dieren worden blij.
  4. Ella en Philou Bertrams (9 jaar klasgenoten en hockey teamgenoten): Vrede en natuur is: mensen en dieren die samenleven.
  5. Clio Hoevenaars (9 jaar, hockeyclub): Vrede en natuur door samenwerking van alle landen uit de wereld.
  6. Noor van der Schors (9 jaar, klasgenoot en hockey teamgenoot): De bloesem bloeit de liefde uit.
  7. Mila (11 jaar, buurmeisje): Vrede is het mooiste dat er is.
  8. Jaco en Bianca (5 en 6 jaar, buurjongen en buurmeisje): De regenboog brengt de belofte van vrede terwijl kinderen de magie van zijn kleuren ontdekken.

 

Julie Adams: De kinderen wilden niet alleen vrede tussen mensen uitbeelden, maar ook vrede met de natuur.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.