Publieke Werken is een buitenexpositie door heel Rotterdam met werk van ruim 670 beeldend kunstenaars, vormgevers, fotografen, illustratoren en beeldmakers op de buitenreclameborden. Dit jaar zijn ook werken van kinderen en jongeren opgenomen in de selectie.

Tussen 670 echte kunstwerken hangen komende maand 7 prachtige tekeningen van groep 6 van de Oscar Romeroschool. De tekeningen zijn geprint op grote posters en zijn twee keer te zien in Rotterdam. Eerst in de Maastunnel en daarna op verschillende plekken in de stad.

De leerlingen zijn ongelooflijk trots dat ze zijn geselecteerd voor deze expositie. Het thema ‘alles is mogelijk’ was een grote inspiratiebron en de leerlingen hebben deze kleurrijk verbeeld en verbonden met persoonlijke verhalen en interesses, zoals een eigen paard, vrede en een beter milieu. Oefening baart kunst, want deze school in Crooswijk geeft veel aandacht aan kunst en cultuur. Elke week zijn er verschillende kunstvakdocenten die de leerlingen laten kennis maken met theater, muziek, dans, beeldende kunst en media. 

Publieke werken is een buitenexpositie en maakt gebruik van de buitenreclameborden. Van 1 juli tot en met 1 augustus is deze expositie gratis te bezoeken in de voetgangerstunnel van de Maastunnel. De opening is aanstaande zondag 4 juli om 16:00. Meer informatie is te vinden op publiekewerkenrotterdam.nl

(ingezonden mededeling)