In de voorgaande jaren speelden Excelsior en FC Dordrecht regelmatig tegen elkaar in de Jupiler League. Komende zaterdag – aanvang 18.30 uur – staat de regioderby opnieuw op het programma, maar nu in de Eredivisie. Excelsior tegen FC Dordrecht is een wedstrijd waarin beide teams punten willen pakken, want punten zijn meer dan welkom in deze zware voetbaljaargang.

Als gepromoveerd team kun je elk punt immers goed gebruiken en onderlinge duels tellen dan bij wijze van spreken dubbel. Excelsior en FC Dordrecht liepen afgelopen zondag allebei tegen een nederlaag aan en zullen zaterdag dus extra gebrand zijn op een goed resultaat. FC Dordrecht verloor in eigen stadion met 0-1 van NAC Breda, terwijl Excelsior tegen een 3-1 nederlaag aanliep in de uitwedstrijd tegen Vitesse. ,,Dit Vitesse was een maatje te groot voor ons”, erkende trainer Marinus Dijkhuizen na afloop van dat duel. ,,Maar we moeten niet in paniek raken”.

Luigi Bruins
De selectie van Excelsior is inmiddels vrijwel rond. Na de transferdeadline legden de Kralingers nog middenvelder Toni Varela vast en doelman Gino Coutinho. Begin deze week kwam daar nog een speler bij, een oude bekende van de club. Luigi Bruins zette zijn handtekening onder een overeenkomst die hem tot het eind van dit seizoen aan Excelsior bindt. Daarnaast traint aanvaller Erixon Danso momenteel mee met Excelsior. De Kralingers spelen komende zaterdag dus thuis tegen FC Dordrecht, dat deze week oud Excelsior-speler Ryan Koolwijk aan de selectie toevoegde.

Gelijkspel?
De Dordtenaren wisten in hun eerste wedstrijd in de Eredivisie tegen SC Heerenveen nog te stunten, maar bezetten na vijf speelronden de zestiende plaats in de Eredivisie. Excelsior staat op de negende plek met zeven punten uit de eerste vijf duels. De laatste onderlinge ontmoeting tussen beide regioteams in Rotterdam was op 23 augustus 2013. Het werd toen 1-1 door treffers van Ismo Vorstermans en Lars Hutten. Ook de tweede wedstrijd op 17 januari 2014 in Dordrecht in het afgelopen seizoen, eindigde onbeslist. Lars Hutten zette Excelsior op voorsprong, maar elf minuten voor tijd zorgde Rihairo Meulens voor de gelijkmaker namens FC Dordrecht.

Jordan Botaka in actie tijdens de uitwedstrijd van Excelsior tegen Vitesse. Foto: Jan den Breejen

Jordan Botaka in actie tijdens de uitwedstrijd van Excelsior tegen Vitesse. Foto: Jan den Breejen

#excelsiorfamilie dag 2014
Het belooft lekker druk te worden zaterdag in Stadion Woudestein, waar om 18.30 uur wordt afgetrapt voor deze altijd leuke en spectaculaire regioderby. Een week later speelt Excelsior weer thuis, dan op zondag 28 september, aanvang 12.30 uur, tegen SC Cambuur. Deze wedstrijd is door Excelsior aangewezen als De #excelsiorfamilie dag 2014. Ouders met kinderen kunnen extra voordelig naar deze wedstrijd toe. Kijk voor meer informatie en tarieven op www.sbvexcelsior.nl/familiedag. Tickets voor de thuiswedstrijden tegen FC Dordrecht en SC Cambuur zijn te koop via www.excelsiortickets.nl.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110