Het Oostelijk Zwembad in Kralingen-Crooswijk wordt niet volgens planning medio augustus weer geopend. De renovatie van het zwembad aan de Gerdesiaweg loopt vertraging op door de vondst van asbest. Binnen een maand zal duidelijk worden wanneer het zwembad wordt opgeleverd.

“Het is vrij gebruikelijk dat er in een pand van deze omvang, en dat stamt uit 1937, asbest zit”, zegt gemeentewoordvoerder Frank Vermeulen. “Bij het plannen van de renovatie hadden we al rekening gehouden met de mogelijkheid dat er asbest gevonden zou worden. En daarmee ook dat de oplevering vertraging zou kunnen hebben. De asbest is inmiddels opgeruimd, maar er wordt nog gewerkt aan het herstellen van authentieke elementen, we gaan het zwembad in zijn klassieke vorm terugbrengen. Hierdoor wordt het zwembad een paar maanden later dan gepland opgeleverd.”

Renovatie van Oostelijk Zwembad

Renovatie van Oostelijk Zwembad

Alfred van Doorn, de manager van het Oostelijk Zwembad, is allesbehalve blij met de vertraging. “Exploitatietechnisch gezien heeft de vertraging nogal wat voeten in de aarde. We hadden er op ingezet dat we in de zomervakantie, als er toch geen verenigingen komen zwemmen, alle spullen weer terug konden brengen en de laatste dingen konden afmaken, zodat we in augustus de deuren konden openen. Nu zullen we later in het jaar nog enkele weken dichtmoeten voor de verhuizing, dat kost weer extra geld.”

Het resultaat van de renovatie ziet Van Doorn echter met groot vertrouwen tegemoet. “Regelmatig ga ik kijken hoe de verbouwing verloopt”, zegt hij. “En iedere keer dat ik er kom, zie ik het mooier worden. De oude tegeltjes worden zo veel mogelijk hergebruikt om de klassieke sfeer te behouden en de glazen ruitjes in de koepel worden allemaal met de hand schoongemaakt. Ik ben er wel blij mee dat alles nu perfect wordt gedaan, dan maar wat later open.”

Door Wilke Martens

bron: metronieuws