Het is op dinsdagavond dat ik aan mijn column begin. De NRC is achter de kiezen en er was heel wat nieuws. Dadelijk is het nieuws op TV en dat laat ik niet gaan. Het leven in het Dr. Wumkeshûs is rustig en mijn belasting wordt gedaan dor nicht Sjoukje Bergsma. Zij is de dochter van Mr. C. Bergsma, de broer van mijn moeder. Ik heb hem op een leuke foto waar hij te zien is met een hond. Ik heb veel aan hem te danken. Reizen die wij maakten in Italië en in Twente waar hij woonde. Hij was heel actief in de natuurbescherming en bij de zorg voor monumenten.

Op mijn laptop krijg ik op dit moment Radio Mozart niet. Eerst een paar zinnen typen en dan nog eens proberen. Ik zit alleen op mijn kamer en muziek zou een aardig iets zijn. Waarom het niet werkt weet ik niet en dadelijk probeer ik het weer.

Ik ben nu een boek aan het lezen van mijn geliefde auteur Anatole France. Eigenlijk heette hij Thibault. De andere naam is zijn schrijversnaam. Als ik het uit heb zal ik er een column aan wijden. Op de plaats waar ik nu zit te typen eet ik morgen mijn ontbijt. Nu gaat het nieuws over paardenvlees in ons eten. Nu heb ik Radio Mozart weer en een pianoconcert. Het is nummer 26 in D KV 537. Zo, met deze gegevens, kan men het concert ontvangen op YouTube. Ik doe dat wel eens. Ik zit te typen en ik ben bang dat de pillen eraan komen. Dan duik ik in mijn bed. Om om 6.30 uur te ontbijten. Ik ontbijt met een boterham met kaas. Het is heel eenvoudig.

Mijn vriend Binne Boonstra in Stavoren is overleden. De visboer kwam laatst op mij af en gaf mij een hand. Hij heeft voortreffelijke zoute haringen. Er zijn mensen die voor ons haringen meenemen. Die zijn nauwelijks lekker. Waaraan dat ligt weet ik niet. Dat is dus een geheim.

Nu is er een serenade van Mozart te horen. Omdat ik die wel ken typ ik er rustig doorheen. Wij gaan een orchideeën-farm bezoeken. Ik moet naar de bank om geld te halen. Ga ik met de rollator of met de rolstoel? Dat laatste kost veel tijd. Nu is er orgelmuziek van Mozart. Dat zou men van hem niet verwachten. Het klinkt heel fris.

Robin Adèr