Kralingen, 28 juni 2017 – ‘De Ronde van Kralingen is wederom terug. Een groot deel van de ondernemers uit het Lusthofkwartier stalt die dag hun waren uit, er is livemuziek en veel te beleven  in het hart van Kralingen. De aftrap wordt gegeven door wethouder Pex Langeberg op zondag 2 juli om 10:30. We starten dan met de familieloop gevolgd door de 6 kilometer stratenloop. Daarna is het de beurt aan de tweewielers, te beginnen met de Rabo Dikke Banden Race waar onze jongste wielerhelden en heldinnen het ongeveer 1,5 kilometer lange parcours, zo snel als ze kunnen, afleggen. Naast de wethouder zal voormalig burgemeester Opstelten aanwezig zijn om de start van de stratenloop te verzorgen. Door de jaren heen is hij een van de belangrijke ambassadeurs van de wielersport in Rotterdam.

De middag wordt vervolgd met de Retro Ronde met prachtige racefietsen uit de vorige eeuw die serieus met elkaar koersen. Nieuw diet jaar is de handbike wedstrijd. Een verassend spectaculair onderdeel van het sportieve programma. Tijdens de Hercuton Fixed Gear Crit strijden nationale en internationale topfietsers om de NL Crit Bokaal. Daarna nemen de Quooker Kralingsche Zondagfietsers het parcours over. Gezien het aantal deelnemers belooft het een spectaculaire wedstrijd te worden, want er wonen meer fanatieke wielrenners en -rensters  in de buurt dan we van te voren hadden gedacht. We sluiten de middag af met dé Ronde van Kralingen Koers voor licentierijders en topamateurs uit de regio. Waar de andere ‘wedstrijden’ laagdrempelig zijn en voor alle niveaus, telt deze koningsrit van de Kralingen Koers mee voor het klassement van de KNWU.

De Ronde heeft een toegankelijk en laagdrempelig karakter, iedereen is welkom. Langs het parcours vinden diverse muzikale, culturele en sportieve activiteiten plaats. Er is een markt, kinderen kunnen zich uitleven in de Springkussenvallei en Excelsior zal de hele dag aanwezig zijn om voetbalclinics te verzorgen met trainers en spelers. Natuurlijk is er aandacht voor de Tour de France. Het optreden van de begeleidingsband van Sabrina Stark en in het voorprogramma S.T.O.K., maken de dag compleet.

De organisatie van de Ronde van Kralingen heeft de ambitie om van de Ronde een jaarlijkse terugkerend sportevenement te maken. De stichting wil zo bijdragen aan Rotterdam als Sportstad. Bovendien draagt de Ronde bij aan het herstel van een cultuur-historische en een lange loop- en wielertraditie in Kralingen.  Zet daarom 1 juli 2018 alvast in de agenda.

Volg ons via Facebook, Twitter of Instagram en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws van de Ronde van Kralingen. Tot 3 juli!

Lees de Ronde van Kralingen krant hier!

Afbeelding Instagram

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)