De 45e editie van de Wereldhavendagen vindt plaats in Rotterdam op 2, 3 en 4 september 2022. Na twee coronajaren viert het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland dit jaar een jubileumeditie. Voor jong en oud zijn er talloze activiteiten op de kades, shows op het water en natuurlijk de spectaculaire avondshow met vuurwerk op zaterdag. Ook is er een uitgebreid aanbod excursies, tours en rondvaarten, waarvoor de kaarten nu te koop zijn via de website.

“De honderdduizenden verwachte bezoekers van de Wereldhavendagen kunnen op 2, 3 en 4 september weer ontdekken waarom de haven anno 2022 zo’n bijzondere plek is,” zegt Sabine Bruijnincx, directeur van Stichting Wereldhavendagen. “Fantastische professionals zorgen hier dagelijks met behulp van slimme technologie voor steeds schonere, efficiëntere en veiligere doorvoer van goederen en grondstoffen. Talloze innovatieve bedrijven werken aan de duurzame oplossingen van de toekomst. Tegelijk zijn er grote uitdagingen, zoals noodzakelijke CO2-reductie en de duizenden vacatures die met de energietransitie en digitalisering van de haven gepaard gaan. Dat laten we ook zien.”

Activiteiten op de kades en shows op het water
Aan de kades rond de Erasmusbrug zijn indrukwekkende schepen te bezoeken en kun je terecht voor leuke activiteiten bij de stands van bedrijven uit de haven. De Koninklijke Marine is traditiegetrouw te vinden op de Parkkade, met onder andere het mariniersdorp en het indrukwekkende transportschip Zr.Ms. Rotterdam. De paratroopers geven diverse spectaculaire shows op het water en in de lucht. Ook is er dagelijks een bijzondere demonstratie van een ‘E1 RaceBird’. Deze volledig elektrisch aangedreven, futuristische draagvleugel-raceboot is enorm wendbaar en bereikt een snelheid tot 93 km/u.

Foto’s in hoge resolutie hier © Anne Reitsma

Excursies en tours
Bij de diverse excursies, vaartochten en tours in en om het havengebied krijgen bezoekers letterlijk een kijkje achter de schermen van de Rotterdamse haven. Zoals bij de enorme containerterminals die dagelijks met behulp van slimme technologie de in- en uitvoer van honderden tonnen goederen, containers en schepen op een schone, efficiënte en veilige manier in goede banen leiden. Of innovatieve chemiebedrijven die werken aan de schone oplossingen van de toekomst. Voor natuurliefhebbers zijn er verschillende wandel- en fietstours, waarbij je de groene kant van de haven ontdekt.

Ook in de stad is van alles te doen. Per boot, fiets, wandeling of SUP ontdek je de voormalige stadshavens en -buurten van Rotterdam. Aan de gevel van het Maritiem Museum vind je een foto-expositie van jongeren in de Rotterdamse haven. Bij de spectaculaire Real Life Game puzzel je je met je team binnen de tijd een ontsnapping uit een enorm grote escaperoom. Filmliefhebbers kunnen terecht in LantarenVenster voor de voorvertoning van ‘Wild Port Of Europe’, een bijzondere natuurfilm over de Rotterdamse haven.

Kijk voor het hele programma en tickets voor de excursies op www.wereldhavendagen.nl. We zien je op 2, 3 en 4 september in Rotterdam!

2, 3 en 4 september


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.