Rotterdam-Kralingen – Aan het einde van een warme zomer is het op dinsdag 30 augustus goed toeven in de St. Lambertuskerk bij muziek uit ‘La douce France’. ErikJan Eradus, organist-titulair van de St. Josephkerk in Haarlem, neemt de bezoeker mee naar de Franse romantiek.  Het concert  begint om 20.00 uur. Vooraf is om 19.15 uur een toelichting in het parochiehuis. De toegang is gratis met een collecte na afloop (richtbedrag € 10,– p.p.).

La douce France
Organist Erik-Jan Eradus is een groot liefhebber van de Franse orgelmuziek, die zo bijzonder mooi past bij het romantische Maarschalkerweerdorgel. Frankrijk, gekenmerkt door de dromerigheid en het goede leven, ervaar je direct in de Pastorale van César Franck. Maar ook de muziek van Tournemire en Guilmant hebben die typisch Franse kenmerken. Kom luisteren en luister met andere oren door eerst naar de toelichting vooraf te komen.

Waar en wanneer?
Het concert op dinsdag 30 augustus begint om 20.00 uur in de St. Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen. De deuren openen een half uur voor aanvangstijd. De mondelinge toelichting is om 19.15 uur in het parochiehuis t.o. de kerk (nr. 10). De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg Tuinen & Arboretum’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.

Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook venster-op-muziek-lambertus.com en rotterdamorgelstad.nl.

(ingezonden mededeling Venster op muziek in de Lambertus)

(rechtenvrije foto:) Erik-Jan Eradus


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.