Rotterdam-Ommoord heeft een hospice! Op 22 april opende Hospice IJsselPolder de deuren al voor de eerste bewoners en op 29 april vindt de officiële opening plaats van dit huis van warmte, liefde en aandacht.

‘Hospice IJsselPolder is een unieke plek in de wijk’, vertelt manager Els Imthorn. ‘Er is de laatste maanden heel hard gewerkt om de vier bewonerskamers van het voormalige kantoorpand de sfeer te geven die past bij een bijna-thuis-huis. We zijn blij en trots dat dit tot stand is gebracht.’

Vrijwilligers
In Hospice IJsselPolder kunnen mensen in de laatste levensfase het leven op geheel eigen wijze afronden. Inmiddels is een team van ca. 50 vrijwilligers beschikbaar om in dit huis aan de slag te gaan. Zorgvrijwilligers, kookvrijwilligers, taakvrijwilligers, coördinatoren én professionele zorgverleners: ze zullen aandacht en ondersteuning bieden waar gewenst en waar nodig. Ze zullen er zijn met kennis, kunde en liefde.

Aafje
Op donderdag 22 april hebben de eerste bewoners hun intrek genomen in de sfeervol ingerichte kamers van het pand aan de Thomas Mannplaats. Op die dag hebben Els Imthorn (IJsselPolder) en Mariska van Oosten (Aafje

Thuiszorg) ook een samenwerkingsovereenkomst getekend. Aafje zal, in nauw overleg met de huisartsen en andere professionals, de thuiszorg in het huis op zich nemen.

Officiële opening
Op donderdag 29 april vindt de officiële opening plaats: een bijzondere dag in de geschiedenis van IJsselHospices (waar IJsselPolder een onderdeel van is). Het wordt een feestelijk moment dat door de genodigden via Zoom gevolgd zal worden. De huisartsen mevrouw Filian Looman en de heer Hans Ham zullen de opening verrichten.

Voor meer informatie:

Hospice IJsselPolder
Thomas Mannplaats 299
3069 NJ Rotterdam

Telefoon: 010-3182821
E-mail:
info@hospiceijsselpolder.nl

www.hospiceijsselpolder.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.