We hebben de afgelopen 3 jaar meegedaan aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We hebben enorm mooie dingen bereikt en dat gaat gestaag door, maar wij zijn ambitieus en willen graag De Esch nog meer versterken. Met het project Samen De Esch gaan we ouderen en jongeren met elkaar in contact brengen. Opnieuw met ondersteuning van diverse fondsen.

Wij zoeken
We gaan op zoek naar een aantal ouderen en jongeren die met elkaar in gesprek willen over wat zij interessant of leuk vinden, wat hen boeit of waarmee ze nu bezig zijn. Dat zal heel uitlopend zijn, maar toch gaan we op zoek naar de raakvlakken die er ook zijn. We kijken of er een keer iets door de ouderen voor de jongeren gedaan kan worden, of andersom. Misschien kunnen ouderen helpen met huiswerk en andersom jongeren de ouderen helpen met uitleg over de telefoon of de tablet.

Misschien willen jongeren extra punten verdienen voor school door mee te werken, het kan allemaal. Samen zoeken we naar de kansen die er zijn.

Lijkt het je wat om mee te praten? Laat het dan horen. We gaan 1x per maand met elkaar in gesprek, nu nog in kleine groepen vanwege de corona maatregelen.

12 nieuwe Wijksteunvrienden
Het zijn mooie plannen die we zeker waar gaan maken, maar ondertussen zijn er nog steeds ouderen die zich eenzaam of alleen voelen, daarom gaan we ook verder met Wijksteun. We zoeken dit jaar weer 12 nieuwe Wijksteunvrienden die 2 uur per week van hun tijd vrij willen maken voor een oudere die wat meer gezelligheid kan gebruiken. Er hebben zich intussen alweer 5 nieuwe mensen aangemeld, dus we zijn op zoek naar nog 7 mensen.

Ben jij de nieuwe Wijksteunvriend? Iemand die 1 à 2 uur in de week tijd wil maken voor een ander? Laat het dan a.u.b. horen! Ook als je maar 1x per twee weken beschikbaar bent of alleen op oproep, dan ben je meer dan welkom. Samen maken we er iets moois van.

Heb je een eigen idee waarmee we iets kleins maar bijzonders voor de wijk kunnen organiseren? Bel ons! Misschien heb jij ook zo’n superleuk idee, we kunnen niet wachten tot je telefoontje.

CONTACT: Stichting Super-Actief; Clara van Vliet, 06-54362001; Anita Kornman 06-11886979; website: www.super-actief.nl | facebook.com/SuperActief

ActiviteitenWij hopen in de zomerperiode weer een mooi programma te kunnen bieden, maar op dit moment kunnen we nog niets beloven. We wachten even op de versoepelingen van de corona regels. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Stuurt u ons dan alstublieft een mailtje. Zodra het programma klaar is sturen we u de flyer. Mail dan naar info@super-actief.nl

(ingezonden mededeling Super-Actief)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.