Word jij de grootste waterbaas?

Woensdag 12 mei 2021 van 16.00 uur tot 17.00 uur
Test je kennis over water en waterbeheer. Woensdag 12 mei 2021 organiseert het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard van 16.00 uur tot 17.00 uur de eerste grote online waterquiz. Deelname is gratis. Je kunt heel eenvoudig meedoen via de link op onze webpagina www.hhsk.nl/waterquiz.

Week van Ons Water: 1 mei tot en met zaterdag 16 mei
De spetterende online waterquiz is de afsluiter van De Week van Ons Water. In deze week staat het werk van ons waterschap centraal. In verband met het coronavirus bieden we helaas nog geen excursies op locatie aan maar wel volop andere activiteiten zoals een wandel- of fietsroute door het gebied.

Op onze website vindt u een overzicht van allerlei activiteiten tijdens de Week van Ons Water op www.hhsk.nl/weekvanonswater en meer informatie over deelname aan de online waterquiz.

Prijzen online waterquiz
De hoofdprijs bestaat uit een privé watertour langs de waterparels in ons gebied. Vele waterdeuren gaan voor je open. Je komt in een wereld die je nog niet kent. De tweede prijs bestaat uit een dagje Blijdorp. Het voorplein bij de entree van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is klimaatbestendig aangelegd. Wat dat betekent, leggen we uit tijdens een bezoek aan deze diergaarde. Bij de derde prijs krijg je van het hoogheemraadschap duurzame watertips in en om je huis.

Overzicht activiteiten tijdens de Week van Ons Water

ZONDAG 2 MEI 19.30U – LEZING WATERBEHEER IN DE ZUIDPLASPOLDER

Het laagste punt van Nederland bevindt zich in een weiland in de Zuidplaspolder. Hoe werkt het waterbeheer eigenlijk in deze polder? Annabel Visschedijk, gebiedsadviseur bij ons waterschap, vertelt wat erbij komt kijken hoe we in een veranderend klimaat droge voeten houden in de Zuidplaspolder. Aanmelden via www.duurzaamzuidplas.nl/weekvanhetwater/.

ZATERDAG 8 MEI 11.00U – DIGITALE RONDLEIDING GEMAAL ABRAHAM KROES

Hoe houden we onze polders droog? Hoe werkt een gemaal precies? Via Facebook Live kan je meekijken met de rondleiding door ons imposante gemaal Abraham Kroes in Moordrecht. Vanuit huis kan je vragen stellen en krijg je genoeg mee van de indrukwekkende pompen die bijna 1 miljoen liter water per minuut kunnen verstouwen.

Blijf op de hoogte en volg ons op Facebook.

WOENSDAG 12 MEI 16.00U – DE GROTE ONLINE WATERQUIZ

Word jij de grootste waterbaas? Doe mee met onze spetterende online waterquiz en test je kennis over water en waterbeheer. Deelname is gratis. Meedoen is heel eenvoudig en er zijn bovendien mooie prijzen te winnen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.