De gemeente Rotterdam steekt de komende jaren 10 miljoen euro in de wijk Prins Alexander. Het geld is bedoeld om verloedering tegen te gaan. Er zijn veel bewoners die voor overlast ervaren. Ook neemt het aantal criminele jongeren toe.

“Het is niet een gebied dat de slechte lijstjes aanvoert”, zegt politiek verslaggever Marion Keete. “Maar de gemeente wil hiermee voorkomen dat de wijk verder afglijdt.”

Jongeren
In de wijk Oosterflank ervaart 18 procent van de bewoners overlast door jeugd in de wijk. Bij de vorige meting was dat nog 11 procent.

Vier miljoen is bedoeld voor handhavers, zoals stadswachten. Wethouder Eerdmans zegt daarover dat deze stadswachten ‘Zaandamse praktijken moeten voorkomen’. Daar zorgen hangjongeren voor veel overlast.

Ouderen
De gemeente kijkt de komende jaren ook naar de vergrijzing van Prins Alexander. In 2030 is een kwart van de bewoners ouders dan 65 jaar. Er gaat daarom ook extra geld naar de renovatie van flats en zorgarrangementen. Ook wordt er geld vrijgemaakt voor huismeesters.

Daarnaast wil Rotterdam een campagne starten die ouderen op wijst op het gevaar van babbeltrucs.

Via: RTV Rijnmond

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]