Op Bevrijdingsdag kunt u op tientallen plekken in Rotterdam aanschuiven bij een Vrijheidsmaaltijd. Een mooie manier om de vrijheid te vieren, met elkaar. Ook in Kralingen en Crooswijk zijn er al verschillende initiatieven. Maar, wist u dat u zelf ook heel gemakkelijk zo’n maaltijd organiseert? 

Bij Super-Actief in De Esch. Of bij Huis van de Wijk De Nieuwe Branding. Of in Hoppesteyn. Op verschillende plekken in de buurt zijn er op 5 mei Vrijheidsmaaltijden. Deze zijn meestal gratis.

De Vrijheidsmaaltijden zijn bedoeld om Rotterdammers samen te brengen. Dat is juist op Bevrijdingsdag belangrijk, vinden Kelly Leeuwis en Berend van Zanten. Zij begonnen in 2020 met de Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden.

Sindsdien nam het initiatief een vlucht. Dit jaar kunnen mensen op meer dan honderd locaties in Rotterdam aanschuiven voor een maaltijd. Maar, meer initiatiefnemers zijn altijd welkom. En gelukkig is het organiseren van zo’n Vrijheidsmaaltijd helemaal niet zo ingewikkeld.

U kiest namelijk zelf hoe groot of hoe klein u uw Vrijheidsmaaltijd wilt maken. En waar u de eters wilt uitnodigen. Benieuwd hoe het werkt? Kijk dan op de website rotterdamsevrijheidsmaaltijden.nl, onder het kopje ‘Doe mee’ leest u er alles over.

Liever gewoon ergens mee-eten? Kijk dan op de kaart en zoek een maaltijd bij u in de buurt.

(Persbericht wijkraad Kralingen – Crooswijk)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.