Het ‘Assendelftplein’ moet ‘mooi, sportief, gezond, sociaal en klimaatbestendig’ worden. Dat vinden de zich daar bevindende school (thans in gebruik bij de Arentschool, wegens nieuwbouw), Gemeente Rotterdam, Krajicek Playground en Buurtklimaatje (www.buurtklimaatje.nl). De omwonenden, jong en oud werden uitgenodigd om op woensdagmiddag 21 april ter plekke duidelijk te maken wat hún wensen zijn. Zie: desteronline.nl/pleinplannen-maken-aan-de-assendelftstraat. Buurtklimaatje organiseerde de bijeenkomst en ging daarna verder met workshops in de Nieuwe Park Rozenburgschool (NPRS).

De tweede bijeenkomst vond plaats op woensdagmiddag 14 juli, met de presentatie van resultaten van de workshops en sport en spel. Heel veel maquettes met tal van ideeën voor het plein, gemaakt door leerlingen van de NPRS, groepen 7 en 8. Zij waren op zoek gegaan naar oplossingen voor hitte, droogte en, jawel, wolkbreuk.

Malik, 11 jaar, verzon rondrijdende robotsponzen. De dames Malak, 12 jaar, en Annelies, 10 jaar, ‘besties’ (vroeger zeiden we ‘hartsvriendinnen’) bedachten dat overtollig water naar een zwembassin op het plein geleid kon worden. Naast dat bassin zou er plek zijn voor een mooie boom (voor de schaduw) en een trampoline (voor de lol).

Studio 181 (studio181.nl) kreeg niet alleen de meisjes maar ook de jongens aan het dansen en Excelsior Foundation (excelsiorfoundation.nl  –  v/h Excelsior 4 All) kwam langs met de pannakooi. Ook meisjes waagden zich daarin.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

De mannen van de Krajicek Foundation (krajicek.nl)  lieten zien dat zij ook kunnen freerunnen. Als je actief bent voor zo’n organisatie wil je blijven spelen, ook na je jeugd.

Volgens Karen Welp van Buurtklimaatje is de gemeente nu aan zet.

Iedereen heeft het over het ‘Assendelftplein’ en de open ruimte tussen de Adamshofstraat en de Rubensstraat ziet er uit als een plein maar heet niet zo.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.