De sinds kort weer bewoonde school, de Krajicek Playground en Buurtklimaatje (www.buurtklimaatje.nl) hebben het initiatief genomen om samen met de Gemeente Rotterdam het plein aan de Assendelftstraat aantrekkelijker te maken. Zo stond het op de uitnodiging die in de buurt was verspreid. Woensdagmiddag 21 april waren de omwonenden, jong en oud welkom om hun wensen kenbaar te maken. Voornoemde instanties gaan voor ‘mooi, sportief, gezond, sociaal en klimaatbestendigheid’.

Iedereen heeft het over het ‘Assendelftplein’ en de open ruimte tussen de Adamshofstraat en de Rubensstraat ziet er uit als een plein maar heet niet zo.

Waterplein
Buurtklimaatje organiseerde de bijeenkomst en het was goed te zien dat ze dit eerder hadden gedaan. Karen Welp van Buurtklimaatje verduidelijke het een en ander en meldde wat aan ideeën naar voren werd gebracht: Het plein moet plek bieden aan verschillende doelgroepen, niet alleen aan kleine kinderen en pubers. Het plein moet ‘klimaatadaptief’ worden en een bijdrage leveren aan waterberging. (in Rotterdam zijn al diverse zgn. waterpleinen in gebruik, ook in Kralingen-Crooswijk) Het plein moet in de zomer koeler worden. Volgens Karen is het ‘Assendelftplein’ in de zomer een heet plein en dat komt door de stenigheid. Dus moet er schaduw komen, bijvoorbeeld van bomen en pergola’s. Het plein is nu grijs, dus moet er gezorgd worden voor meer kleur. Meer zitplekken en een meer gevarieerd sportaanbod (tennisbaan?) lijken de kwaliteit van het plein ook te kunnen verhogen. Het plein lijkt geschikt voor een open podium, voor optredens. Gebiedscommissieleden Oana de Visser-Baicu en Rens van Overdam kwamen ook even langs om te vernemen wat de bewoners willen.

De Krajicek Foundation en de Gemeente Rotterdam moeten de kar financieel trekken.Wat er moet en wat er kan is nog niet duidelijk.  Buurtklimaatje gaat voorlopig verder met workshops in de nieuwe school op het plein. Men zegt dat een broedende kip niet gestoord mag worden …


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.