Rotterdam wil overlastgevende jongeren en hun ouders harder aanpakken, bijvoorbeeld door huurcontracten te ontbinden of hen te korten op de uitkering. Wethouder Joost Eerdmans onderzoekt die mogelijkheden momenteel.

De wethouder heeft maandag een plan gepresenteerd, waarmee de overlast veroorzaakt door zo’n 600 jongeren moet worden teruggedrongen. Het gaat om vijftien groepen, waarvan sommige zelfs crimineel gedrag vertonen.

De probleemkernen zitten in onder meer Schiemond, Spangen, Oud Crooswijk en de Afrikaanderwijk. In 2018 moeten tien van de vijftien zogeheten hotspots zijn verdwenen en hoopt het Rotterdamse college 200 minder overlastgevers in de stad te hebben.

Aanpak
De vijftien jeugdgroepen krijgen allemaal een eigen aanpak van maximaal drie jaar. Daarbij werken jongerenwerkers samen met politie en gezinsbegeleiders om de overlast terug te dringen. Aan de jeugd die problemen blijft veroorzaken kunnen gebieds- en wijkverboden worden opgelegd.

Wethouder Eerdmans onderzoekt momenteel met woningcorporaties of ouders van overlastgevende jongeren uit hun huurhuis gezet kunnen worden, als uiterst middel. “Normaal gedrag is het motto. Wil je je niet aanpassen of geen zorg accepteren dan zijn er consequenties voor je uitkering of voor je huurcontract.”

Daarnaast zullen alle subsidies aan hangplekken voor jongeren in de stad worden stopgezet.”De gemeente wil niet langer verveling subsidieren”,aldus wethouder Eerdmans.

Via: RTV Rijnmond

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]