Zowel het Erasmus MC als het Havenziekenhuis hebben het roze lintje van de Borstkankervereniging Nederland (BVN) gekregen. De ziekenhuizen zijn moeder en dochter en werken samen binnen het Academisch Borstkankercentrum.
De Borstkankervereniging kende de lintjes toe vanwege de zeer goede kwaliteit van de zorg rondom de behandeling van borstkanker in het Academisch Borstkankercentrum.
Op dinsdag 28 juli werden de keurmerken persoonlijk overhandigd bij het Havenziekenhuis door Carol Richel, projectleider van de Monitor Borstkankerzorg van de Borstkankervereniging Nederland.

Als patiënten klachten of afwijkingen hebben die kunnen samenhangen met borstkanker, willen ze snel weten waar ze aan toe zijn. Ook willen ze kunnen rekenen op de beste zorg, van gespecialiseerde artsen, bij voorkeur dichtbij huis. Daarom hebben het Erasmus MC en het Havenziekenhuis hun kennis en expertise op het gebied van borstkanker gebundeld in het Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC – Havenziekenhuis.
Het Academisch Borstkankercentrum behandelt alle soorten borstkanker en de samenwerking tussen beide ziekenhuizen zorgt ervoor dat patiënten snel, efficiënt en met veel persoonlijke aandacht geholpen worden. Alle experts op het gebied van borstkanker zijn beschikbaar.

Leidraad voor patiënten
Het roze lintje is een leidraad voor patiënten om te kiezen voor goede borstkankerzorg, die aansluit bij hun specifieke wensen. Elk jaar worden de eisen om het keurmerk te behalen strenger.
Carol Richel is projectleider van de Monitor Borstkankerzorg. “De Borstkankervereniging wil helpen de kwaliteit van de borstkankerzorg in Nederland verder te verbeteren. Voor patiënten is het belangrijk dat zij op grond van hun persoonlijke voorkeur en omstandigheden de keuze maken voor het ziekenhuis waar zij behandeld willen worden. De Monitor zorgt ervoor dat zij de ziekenhuizen kunnen vergelijken en zo een weloverwogen keuze kunnen maken, voordat zij het traject van onderzoek en behandeling ingaan.”

Goed luisteren naar patiënten
Het borstkankerteam van het Academisch Borstkankercentrum legt de lat ook zelf steeds hoger. “Goed luisteren en altijd streven naar de beste borstkankerzorg op maat voor iedere patiënt. Of het nu een vrouw is bij wie een afwijking is gevonden bij het bevolkingsonderzoek of een hele jonge vrouw met borstkanker. Dat is wat we belangrijk vinden,” zegt Linetta Koppert, oncologisch chirurg bij het Academisch Borstkankercentrum. “Het is geweldig dat beide locaties van het Borstkankercentrum beloond worden met het roze lintje. De toekenning van dit keurmerk is een erkenning van de inzet van ons hele borstkankerteam. We zijn er heel erg blij mee!”

1532HavenziekenhuisErasmusMCborstkanker

Over het Havenziekenhuis
Het Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten B.V. is een thuishaven voor wereldburgers, Rotterdammers, zeelieden en binnenschippers. Het is een klein en toegankelijk algemeen ziekenhuis. Het Havenziekenhuis biedt goede medische zorg met persoonlijke aandacht in een gastvrije omgeving. Patiënten kunnen er snel terecht voor onderzoek en behandeling bij hun vertrouwde medisch specialist.

Al sinds de oprichting in 1927 is het Havenziekenhuis marktleider op het gebied van Tropengeneeskunde en Reizigersziekten. Een andere bijzondere specialisatie van het Havenziekenhuis is de Ouderengeneeskunde; de specifieke zorg voor de ouder wordende mens door diverse disciplines.
Het Havenziekenhuis is sinds 2005 een zelfstandige dochter van het Erasmus MC en heeft daardoor een directe lijn met de medisch specialisten van dit universitair medisch centrum.

Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten, Haringvliet 2, 3011 TD Rotterdam, tel. 010-4121517, tel. hoofdgebouw 010-4043300, www.havenziekenhuis.nl
(ingezonden mededeling Havenziekenhuis)