Op donderdag 4 juli jl. ging een gezelschap Rotterdamse ‘Roze Ouderen’ op bezoek bij het politiemuseum in Rotterdam, aan de Boezemsingel 12 in Crooswijk, officieel ‘Historische Collectie Politie Eenheid Rotterdam’ geheten. Dat, omdat die ophoudt te bestaan op de huidige locatie aan het eind van dit jaar.

Politieman Marco van Schie regelde het bezoek, namens ‘Roze in Blauw’, intern en extern netwerk van LHBT-ers binnen de Nederlandse politie (politie.nl/themas/roze-in-blauw) Volgens penningmeester en waarnemend coördinator van het museum, politievrouw José Michels was het heel gezellig, ‘geen zeurpieten’. Een 92-jarige dame wilde beslist gefotografeerd worden op een politiemotor. Wie wil dat niet?

Volgens haar wil de Rotterdamse gemeenteraad niet dat de collectie uit Rotterdam verdwijnt, dus zou de gemeente voor een vervangende locatie moeten zorgen. Als dat tijdig lukt, moet de landelijke korpsleiding er nog mee akkoord gaan dat de collectie in Rotterdam blijft. Anders zal die worden opgeslagen in het Politie Depot te Apeldoorn. Aangezien het om een puur Rotterdamse collectie gaat zou het zeer jammer zijn als die uit Rotterdam zou verdwijnen.

Voorlopig is de collectie nog gewoon te bezichtigen. Zie: historischecollectiepolitieeenheidrotterdam.nl/info-over-museum/adres-en-openingstijden. In de zomervakantieperiode kan het zomaar gebeuren dat het druk is omdat het museum meedoet met het Jeugdvakantiepaspoort. Maar wie is er nou bang voor (veel) kinderen?

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Roze Ouderen

Humanitas Rotterdam wil graag een ontmoetingsplek bieden aan ouderen die homoseksuele, lesbische , biseksuele en transgender (LHBT)gevoelens hebben. Een plek waar ouderen onder elkaar zijn, zich veilig kunnen voelen en op hun gemak. Belangrijk voor ontmoeting en gezelligheid maar ook voor het bespreken van thema’s, o.a. zingeving.

Herkent u zich hierin? Nieuwsgierig? Interesse? Kom gezellig een keertje binnenlopen in een van de twee Roze Salons van Humanitas in Rotterdam.

U vind de Roze Ouderen Salon van Humanitas in:

Rotterdam Hoogvliet: Marthalaan 2,  iedere woensdag vanaf 16.00 uur

Rotterdam Noord: Bergwegplantsoen 10,  iedere woensdag en vrijdag vanaf 14.00 uur

https://rozesocialekaartrotterdam.nl/item/stichting-humanitas-rotterdam-salon-humanitas


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.