Zaterdagmiddagconcert in Pro Rege met muzikale verrassingen

Op zaterdagmiddag 2 februari is er in Centrum Pro Rege een chill-out concert voor iedereen die graag een mooi concert wil bijwonen, om daarna in alle rust van het avondeten te kunnen genieten. Echt een concert om even op adem te komen. Aanvang: 16.00 uur.

De Japanse vioolvirtuoos Hayato Ishibashi en de in Nederland geboren pianist Roderigo Robles de Medina brengen een programma dat zowel bekend repetoire brengt, zoals van Brahms en Kreisler, maar ook avontuurlijker werk zoals van Barkauskas en Eugène Ysaÿe.

Russische School
Hayato Ishibashi is geboren in 1991 in Tokyo (Japan) en begon zijn vioolstudie op 4-jarige leeftijd. Zijn eerste openbare uitvoering was op 6-jarige leeftijd. Hij studeert op dit moment bij Vesna and Igor Gruppman en is een adept van de zgn. Russische School. Hayato won top prijzen op internationale concoursen, o.a. in de USA. Hij treedt regelmatig op in solo recitals in De Doelen. Zijn optreden in september 2010, waarbij hij het Triple Concerto van Beethoven speelde in De Doelen werd door de muziekcritici zeer goed ontvangen. Hij nam deel aan de Prix d’Harmonie Competition in Nederland. Hayato was solist bij het San Diego Symphony Orchestra, het Civic Youth Orchestra, Viana Festival Orchestra, New England Conservatory Orchestra en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Ecole Normale de Musique
Pianist Roderigo Robles de Medina is docent aan het Rotterdams Conservatorium Codarts en heeft concerten gegeven op tal van grote podia, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, de Glinka Zaal van de Philharmonie te Sint Petersburg en de Weill Recital Hall van Carnegie Hall te New York. Hij studeerde onder andere bij Sergei Markarov aan de Ecole Normale de Musique de Paris bij Sulamita Aronovsky en Jan Wijn. Hij won verschillende grote prijzen in binnen- en buitenland, waaronder op het Eduard Flipse Concours te Rotterdam (1987). Het concert zal zaterdag 2 februari plaatsvinden in Pro Rege, Oudedijk 113, Rotterdam-Kralingen en begint om 16.00 uur. De zaal is open om 15.30 uur. Na afloop van het concert is er een gezellige nazit. Toegang: 10,- incl. consumptie. Tot 16 jaar gratis.

Dit concert is georganiseerd door de Stichting Muzikc en het Rotterdams Conservatorium Codarts. Zie ook: www.prorege.hoflaankerk.nl