Foto: © David Rozing, gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam bundelt de krachten samen met Rotterdammers in de aanpak tegen armoede. Met het project ‘Samen sterk tegen armoede en schulden’ worden inwoners in het zonnetje gezet die in de wijk initiatieven organiseren om Rotterdammers die in armoede leven een handje te helpen. Wethouder Mohamed-Hoesein (armoedebestrijding, schuldhulpverlening en Taal) heeft op dinsdag 26 maart 2024 de eerste kandidaat verrast met een cheque.

Zoveel mogelijk mensen helpen
Ondernemer Anna van Rossen van kringloopwinkel Anna’s Markthal in Rozenburg is de eerste kandidaat die in het zonnetje wordt gezet. De sociaal ondernemer is verrast met een cheque van € 250 voor haar inzet tegen armoede. Haar missie is om zoveel mogelijk mensen te helpen met een kleine portemonnee. Haar spullen hebben kleine prijsjes en zij geeft ook regelmatig dingen gratis weg. De kringloopwinkel is een waardevolle sociale plek voor veel Rozenburgers. Mensen komen ook binnen voor een kop koffie en om hun hart te luchten.

Goede initiatieven
Armoede aanpakken kunnen we als gemeente niet alleen. Daar hebben we de partners in de stad voor nodig en de inwoners zelf. Wethouder Mohamed-Hoesein: “Door met elkaar de handen ineen te slaan hopen we zoveel mogelijk inwoners te ondersteunen. Ook willen we andere Rotterdammers inspireren om zelf vergelijkbare initiatieven te organiseren. Er zijn veel inwoners die iets betekenen voor Rotterdammers die in armoede leven. Juist deze mensen worden nu in het zonnetje gezet en bedankt voor hun hulp.”

De gemeente roept inwoners op om goede initiatieven uit de wijk, die bijdragen aan de strijd tegen armoede, aan te melden via geldzorgen@rotterdam.nl. Wie weet wordt dit initiatief ook in het zonnetje gezet.

(Persbericht gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.