Hartverwarmend: Het geld dat nodig was voor de begrafenis van Def Rhymz is razendsnel ingezameld. Er is zelfs veel meer ingezameld dan verwacht. De rapper had als laatste wens om begraven te worden in Suriname. De familie laat weten enorm dankbaar te zijn dat de laatste wens in vervulling gaat.

Voor de begrafenis in Suriname was 40 duizend euro nodig. De familie had dat geld niet maar dankzij een online-actie was dat geld snel ingezameld. Velen lieten op de pagina waarop gedoneerd kon worden een emotioneel bericht achter. Def Rhymz overleed op 53-jarige leeftijd door complicaties aan zijn hart. Hij was bekend van hits zoals ‘Schudden’ en ‘Doekoe’.

Rouwtocht door Crooswijk

Familie en vrienden nemen maandag in Rotterdam in besloten kring afscheid van de eerder deze week overleden rapper Def Rhymz, dat meldt Nu.nl. Daaraan voorafgaand kan het publiek tijdens een rouwtocht afscheid nemen van de muzikant. Tijdens de tocht wordt het lichaam van Dennis Bouman, zoals Def Rhymz officieel heette, in een auto vervoerd door de Rotterdamse wijk Crooswijk, waar hij woonde en opgroeide. De familie laat weten dat “dit eerbetoon is bedoeld om iedereen de mogelijkheid te geven op gepaste wijze afscheid te nemen”. Het is nog niet duidelijk hoe laat de rouwtocht plaatsvindt. Daarnaast meldt de familie dat er over een paar maanden een groot concert wordt georganiseerd om het leven en de muziek van Def Rhymz te vieren. Dat was een van de laatste wensen van de rapper. Details over het feest worden later bekendgemaakt.

 

Een waardig afscheid
In minder dan een dag was de beoogde 40 duizend euro voor de begrafenis opgehaald. Het bleef niet alleen daarbij: de teller liep zelfs verder op. Op het moment dat de inzamelactie stopte, was ruim 56 duizend euro opgehaald.

De familie van Def Rhymz zegt dankbaar te zijn voor alle steun: “Jullie liefde en steun hebben ervoor gezorgd dat we de laatste wens van onze geliefde Dennis in vervulling laten gaan: terugkeren naar zijn geboorteland Suriname en een waardig afscheid.”

Geen verzekering
De begrafenis van Def Rhymz kan volgens de familie volledig gefinancierd worden door alle donaties. Ook kan zijn gezin door alle donaties mee voor de uitvaart. “Dankzij jullie gulle bijdragen zijn we in staat om alle nodige arrangementen en logistiek te regelen. Woorden schieten tekort om onze dankbaarheid te uiten voor de manier waarop jullie er voor ons zijn.”

Volgens de familie was het onmogelijk om de begrafenis zelf te financieren. “Dennis leefde al ruim vier jaar met een steunhart in afwachting van een mogelijke transplantatie. Door zijn chronische hartfalen kon hij zich niet verzekeren en liepen de medische kosten voor hem en de familie alleen maar op.”

‘Trotse Surinamer’
Def Rhymz overleed voor veel mensen onverwachts op 53-jarige leeftijd. De rapper was in afwachting van een donorhart. Hij had al meerdere hartoperaties ondergaan omdat zijn linkerhartklep niet functioneerde. “Door complicaties mocht het helaas niet zo ver komen”, was te lezen in een eerdere verklaring van de familie.

Dat het benodigde bedrag nu bij elkaar is gespaard, is volgens de familie een grote troost. “Dennis was altijd een trotse Surinamer en hij hield van zijn thuisland. Het is een troost dat hij rust zal vinden in zijn roots. Dit is een onschatbaar geschenk dat we altijd zullen koesteren.”

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.