Rijkswaterstaat voert vanaf medio april tot begin mei vier weekenden op rij groot onderhoud uit aan de A13 richting Rotterdam tussen knooppunt Ypenburg en knooppunt Kleinpolderplein (Rotterdam). De A13 wordt in delen afgesloten en is tijdens deze weekenden afgesloten van vrijdag 22.00 uur tot maandag 05.00 uur. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van tien tot dertig minuten.

Tijdens de derde weekendafsluiting van de A13, in het Koningsdagweekend van 26 tot 29 april, verwachten we extra drukte omdat dan ook de A16 richting Rotterdam dicht is vanaf het Terbregseplein tot Kralingen (afrit 26). Plan je route dus van tevoren en volg de omleidingen.

Onderhoudswerkzaamheden
Rijkswaterstaat voert regulier onderhoud uit aan de snelwegen. Tijdens de weekendafsluitingen van de A13 voert Rijkswaterstaat vooral onderhoud uit aan het asfalt, voegovergangen en de vangrails. Daarnaast graven we een deel van de berm af voor een goede waterafvoer vanaf het asfalt richting berm.

Afsluitingen

Weekendafsluiting knooppunt Ypenburg t/m Delft-zuid (afrit 10)

  • Van vrijdag 12 april 22.00 uur t/m maandag 15 april 05.00 uur
  • Van vrijdag 19 april 22.00 uur t/m maandag 22 april 05.00 uur

Weekendafsluiting Delft-zuid (afrit 10) richting knooppunt Kleinpolderplein (Rotterdam)

  • Van vrijdag 26 april 22.00 uur t/m maandag 29 maart 05.00 uur
  • Van vrijdag 3 mei 22.00 uur t/m maandag 6 mei 05.00 uur

Voor alle weekenden geldt dat toeritten of verbindingswegen eerder afgesloten kunnen zijn.

Let op: tijdens het Koningsdagweekend van 26 tot 29 april verwachten we extra drukte omdat dan ook de A16 richting Rotterdam dicht is vanaf het knooppunt Terbregseplein tot Kralingen (afrit 26). We adviseren om niet om te rijden via de lokale gemeentelijke wegen maar de omleidingen op de borden langs en boven de weg te volgen.

Omleiding wegverkeer

  • Verkeer wordt omgeleid via de A4 en A20 en N470.

Bij grote drukte verwijst Rijkswaterstaat via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes.

Advies aan weggebruikers

  • Pas indien mogelijk uw reisgedrag aan om hinder door de werkzaamheden te vermijden, bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.
  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.

Houd uw navigatiesysteem (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor de actuele reistijdinformatie.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Bereid u goed voor

Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid- Holland in beweging.

(Ingezonden mededeling Rijkswaterstaat)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.