Op 7 februari opent Galerie Rianne Groen haar deuren aan de Berkelstraat 181 in Rotterdam. Het programma van Rianne Groen zal van start gaan in een kleine tijdelijke ruimte in Kralingen. Rianne Groen (1987) is een jonge tentoonstellingsmaker en wil zich als galeriehouder profileren in de hedendaagse kunstwereld met een consistent programma van opkomende kunstenaars.

Niet afhankelijk van specifieke media wil ze tentoonstellingen maken die alledaagse thema’s onderzoeken. Het ontwikkelen van het werk van jonge kunstenaars is een uitgangspunt van de galerie en het programma zal zich de komende tijd richten op solopresentaties met ruimte voor experiment. Rianne Groen studeerde Kunstgeschiedenis in Utrecht en Curating in Londen, waar ze twee jaar woonde en werkte.

groen

De galerie opent met de eerste solotentoonstelling van Julia Lucie (Tours, 1986). Deze jonge Franse fotografe studeerde vorig jaar af aan de École Nationale Supérieure de la Photographie in Arles. Haar verstilde beelden doen verslag van reizen en ontmoetingen met eenzame objecten, waarmee ze een visuele orde aanbrengt in de wereld om haar heen. Het tegenkomen van grenzen is een terugkerende thematiek; we zien een opgezette olifant achter glas, een raam dat van steen blijkt te zijn of een beslagen deur. Soms breekt ze voorzichtig door die grenzen heen, bijvoorbeeld in een foto van een halve perzik of van een scheur in het behang. De werken laten de toeschouwer nadenken over de verhalen achter de beelden en geven ruimte voor nieuwe betekenissen.

De opening van Galerie Rianne Groen is op donderdag 7 februari van 18.00 – 22.00, tijdens Art Rotterdam. De galerie is vlakbij tramhalte Vlietlaan (tram 7).

www.riannegroen.com