Op 20 maart zijn de waterschapsverkiezingen, tegelijk met de verkiezingen voor de Provinciale Staten. U kunt dan de leden kiezen voor het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Hiermee bepaalt u wie de komende vier jaar verantwoordelijk is voor het water in uw regio. Een bestuur dat gaat over veilige dijken, droge voeten, schoon en voldoende water bij u in de buurt.

Het beheergebied van dit hoogheemraadschap ligt in het laagst gelegen deel van ons land, tussen Rotterdam, Schoonhoven en Zoetermeer. Hier wonen ruim 730.000 mensen op 35.000 hectare.

Waarom stemmen voor waterbeheer?
U betaalt voor al dat waterwerk. Door te stemmen, bepaalt u mee hoe het waterschap uw belastinggeld besteedt. U heeft dus invloed op de keuzes die het bestuur maakt voor waterbeheer in uw omgeving. Accepteert u dat er af en toe water op straat staat of moeten we juist extra blijven investeren om dat te voorkomen? Vindt u dat natuur een nog belangrijker rol moet krijgen bij waterprojecten? Moeten we extra inzetten op innovatie of vindt u dat zonde van uw belastinggeld? U mag het zeggen. Kies 20 maart voor een sterk bestuur dat opkomt voor uw wensen en belangen.

Er valt wat te kiezen: gebruik de stemhulp of bekijk het debat

Schieland en de Krimpenerwaard heeft als waterschap grote uitdagingen. Het gebied waar u woont is de laagst gelegen delta van Europa en ligt helemaal onder NAP.

De invloed van de Noordzee en de rivieren op de waterveiligheid is groot. De veenbodem zakt en het regent vaker en harder. In het dichtbevolkte gebied is het daarnaast een hele kunst om de kwaliteit van het water te verbeteren.

De leden van het bestuur die u kunt kiezen verschillen, net als kamerleden of gemeenteraadsleden, van mening over de vraag hoe het beste met de uitdagingen kan worden omgegaan en hoeveel dat mag kosten. Die verschillen beïnvloeden direct de beslissingen over het waterbeheer bij u voor de deur. Dat er veel te kiezen valt, blijkt uit de programma’s van de acht lijsten die aan de verkiezingen meedoen.

Er valt dus op 20 maart zeker wat te kiezen. Op onze website www.hhsk.nl/verkiezingen kunt u de stemhulp raadplegen om te ontdekken welke partij uw belangen het best behartigt. Hier kunt u ook de websites van alle partijen raadplegen of het verkiezingsdebat bekijken.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.