St.Cyrille de Alexandrie 28 I 2013. Zoals gewoonlijk schrijf ik de column op maandagavond. Dat was de dag dat Koningin Beatrix vertelde dat zij zou aftreden. Er is over het geval veel op TV. Die heb ik uitgedaan want de column is belangrijker. Vandaag een pak sinaasappelsap gekocht en vanavond 3 glazen gedronken. Zo’n pak kan ik leegdrinken maar dat doe ik niet. Iets wat een luxe is moet dat blijven. Mijn kamer wordt steeds voller. Wie weet komt er nog iets uit de NRC die ik half uit heb. Zo speelt mijn laptop Mozart. Dat is inspirerend dus ga ik voort totdat het papier vol is. De Ster komt op zondag in Sneek aan. Nu zit ik weer te modderen met het lint! Dat is in ieder geval goed leesbaar.

Mijn Amerikaanse dochter stuurde mij een trui. Hij lijkt Duits of Oostenrijks. Hij komt echter uit China. Ik draag hem dagelijks, maar op mijn kamer is hij iets te warm en ik hang hem dus op mijn stoel. De dochter heet Annie en ze schijnt zeer gesteld te zijn op haar vader. Ik heb nog een dochter in de States die ik nodig eens moet schrijven. Dat is Mary. Zij is weleens in Holland geweest. Nu is er een charmant pianoconcert te horen en dus er doorheen getypt. Het wordt gespeeld door Derek Han. Kennelijk een Chinees. Het is bijna 20.00 uur en het nieuws en dus weer koningin Beatrix. Zij is een goede spreekster. Wij zullen wel moeten wennen aan koning Willem Alexander.

Voor mij is een foto van een schilderij van Goya. Een indrukwekkende heer met een rood overhemd. Daarnaast is een primitief van God en Jezus. Dan kijkt Titus, zoon van Rembrandt, mij aan. Dan ook nog De Ruyter, Karl Marx, Homerus en Willem de Zwijger. Zo zou ik een tijdje kunnen doorgaan. Dat er een aantal foto’s zijn van Stalin kan niemand verbazen. Ik heb geen grootvaders gekend en Joseph Stalin vervulde die functie.

De wekker zal morgen vroeg afgaan en dan eet ik mijn boterham met kaas. Die ligt in de koelkast. In de morgen wordt brood en beleg in de koelkast gelegd zodat ik tussen de middag mijn brood kan smeren.

Robin Adèr