Van 12 t/m 19 juni vindt de grootste voorleesactie plaats in de Rotterdamse geschiedenis: de Voorleesweek van Opzoomer Mee. Tijdens de voorleesweek wordt op 450 locaties in de stad voorgelezen aan kinderen. Wethouder Korrie Louwes geeft donderdag 13 juni om 13.00 uur het officiële startschot in de winkel van Albert Heijn aan de Vierhavenstraat.

De Voorleesweek
Met de Voorleesweek vraagt Opzoomer Mee aandacht voor het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling van kinderen en nodigt de hele stad uit om zo vaak als mogelijk te gaan voorlezen. Op 450 locaties vinden voorleesacties plaats, georganiseerd door Opzoomerstraten, jongeren, ouderen, het bedrijfsleven, instellingen, organisaties, politici en bestuurders.

Voorleesbox
Deelnemers aan de Voorleesweek ontvangen van Opzoomer Mee een digitale voorleesbox met o.a. tips (boekje en filmpje), posters en een aanmeldformulier als men doorgaat met voorlezen. Tot slot ontvangt men een voucher waarmee voor maximaal 25 euro een kinderboek kan worden aangeschaft bij de Rotterdamse kinderboekwinkel De Kleine Kapitein.

Voorleesweek

Kralingen Crooswijk
Enkele voorbeelden uit voorleesoverzicht in Kralingen Crooswijk: Paulette, talmaschool 17 juni, 1400 uur Peuterspeelzalen waaronder Uk en Puk, woelwaters, Welpje De pleinmoeders Adamshofstraat Nieuwe plantage. Scholen en speeltuinen doen ook weer mee dit jaar, waaronder: Bavo Kring, oscar Romero, Wilhelminaschool, 4 leeuwenschool (gaat Rotary voorlezen), Willem vd veldenschool voor speciaal onderwijs,  speeltuinen, ouderen Hofje Gerrit de koker gaan lezen bij OBS de Kleine Wereld, etc etc.

Bij alle AH locaties in de deelgemeente gaan medewerkers voorlezen aan kinderen uit de buurt:
AH Crooswijk: 19 juni 1330 – 1430 uur
AH Oudedijk; 19 juni 1400 – 1430 uur
AH Vlietlaan 17 juni 1545 – 1615 uur

www.opzoomermee.nl

Voorleeslogo02