De steekpartij aan de Aegidiusstraat van zaterdagnacht heeft niets met een beroving te maken, denken buurtbewoners.

De steekpartij aan de Aegidiusstraat in Rotterdam Kralingen van afgelopen zaterdagnacht is volgens enkele buurtbewoners een persoonlijke kwestie. Rond één uur ‘s nachts raakten een 30-jarige man en een 29-jarige vrouw ernstig gewond bij de steekpartij. De politie vermoedt dat het om een gewelddadige beroving gaat door minimaal twee daders, maar buurtbewoners denken daar anders over.

De 20-jarige Melinka zag het gebeuren: “Er wordt gesproken van een beroving, maar ik weet zeker dat het niet zo is. Waarom zouden deze amateurdieven iemand op zo’n gewelddadige manier beroven en uiteindelijk niets meenemen?” Volgens de student was de vrouw waarschijnlijk de verloofde van de man. Na een woordenwisseling werd hij als eerst aangevallen met het mes. Terwijl de vrouw hem wilde beschermen, werd zij meerdere malen gestoken. Andere buurtbewoners vullen het verhaal van Melinka aan: “De slachtoffers werden herkend door een paar omstanders. Ze liepen hier dus niet zomaar rond.”

Ondanks dat iedereen geschrokken is van het incident, zal het volgens de bewoners geen schade brengen aan het imago van Kralingen. Zo zegt de 68-jarige Albert Heijnsen zich altijd veilig gevoeld te hebben als hij door deze straat loopt: “Dit is een gezellige, multiculturele buurt waar nauwelijks zulke praktijken plaatsvinden. Het is dus raar dat er uit het niets twee mensen op een extreem gewelddadige manier beroofd worden.” Wel vermoedt hij dat de daders mogelijk bij de groep hangjongeren horen die zich ophouden op de Lusthofstraat: ‘’De mensen die in de buurt van de Lusthofstraat wonen, hebben in de late uren regelmatig last van hangjongeren.”

De politie heeft twintig rechercheurs op de ernstige zaak gezet die zaterdag en gisteren bezig waren met een buurtonderzoek. De politie geeft aan dat hulp van het publiek hard nodig is bij de zaak en roept getuigen dan ook op zich te melden.

Aegidiusstraat

Aegidiusstraat

Toestand
Agenten en ambulancemedewerkers die de slachtoffers eerste hulp verleenden, troffen het tweetal nog bij bewustzijn aan.

Kritiek
De vrouw, die levensgevaarlijk gewond raakte, ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.
Buiten levensgevaar. Met de man gaat het beter, hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar.

Door: Iris Duivenman

Bron: MetroNieuws

metronieuws