• Laatste update: 09-06-2013 | 16:03

Zaterdagochtend rond 00.55 uur raakten een man en vrouw ernstig gewond bij een steekpartij aan de Rotterdamse Aegidiusstraat. De twintig rechercheurs die aan de zaak werken gaan er vanuit dat de twee slachtoffer zijn geworden van een (poging) beroving door minimaal twee daders en zoeken getuigen.

Nadat de slachtoffers werden gevonden verleenden meerdere ambulances, het Mobiel Medisch Team en politieagenten hulp aan hen. Het 30-jarige mannelijke slachtoffer is anderhalve dag na het incident buiten levensgevaar. De toestand van de 29-jarige vrouw is nog steeds kritiek.

Politiemedewerkers van de Eenheid Rotterdam en het Openbaar Ministerie begonnen een Team Grootschalige Opsporing (TGO), bestaand uit zo’n twintig rechercheurs. Op deze wijze kunnen de vele onderzoeksvragen snel worden uitgezet. Zo was zaterdag en zondag het buurtonderzoek in volle gang. Ook is er uitgebreid onderzoek gedaan door medewerkers van de de forensische opsporing. Voor het onderzoeksteam is nog veel onduidelijk, maar het lijkt er op dat de twee slachtoffers zaterdagochtend slachtoffer werden van een beroving. Hulp van het publiek is hard nodig om de daders kunnen aanhouden.

Van de slachtoffers is bekend dat ze die zaterdagochtend rond 00.55 uur uit de richting van de Oude Haven kwamen. Ze hadden daar enkele horecagelegenheden bezocht. In de Aegudiusstraat kwam het kennelijk tot een beroving door minimaal twee daders.

Steekpartij Aegidiusstraat

Beide slachtoffers werden hierbij gestoken. De verdachten zijn gevlucht in de richting van de Lusthofstraat.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen om zich te melden. Heeft u iets gezien of gehoord in de Aegidiusstraat, de Lusthofstraat of in de ruime omgeving? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Dit nummer kunt u ook bellen als u andere informatie heeft die mogelijk van belang kan zijn. Hoe onbelangrijk het ook lijkt. Geeft u uw tip liever anoniem dan kunt u Meld Misdaad Anoniem bellen op het nummer 0800-7000.

Politie.nl – Video RTV Rijnmond