Woensdag 5 juni jl. presenteerden de Cultuurscouts van Rotterdam hun nieuwe werkplek aan het Grotekerkplein, hun nieuwe directeur én de nieuwe bestuursvoorzitter. Ze deelden hun letterlijke en figuurlijke uitzicht met diverse partners waarmee de Cultuurscouts cultuur in de wijk aanjagen en verankeren. Zo waren er dagelijks bestuurders van deelgemeentes, afgevaardigden van culturele­‐ en onderwijsinstellingen en ook een aantal commerciële partijen waarmee wordt samengewerkt.

Directeur van de organisatie, Marjan van Gerwen, presenteerde het figuurlijke uitzicht van de Cultuurscouts, de ambities voor de korte en langere termijn. Deze werden geïllustreerd door de aanwezige Cultuurscouts die per ambitie, met behulp van een foto, één project uit hun deelgemeente kort toelichtten. Ook al was de verhuizing de directe aanleiding voor de bijeenkomst, er kwamen ook andere punten aan de orde, zoals het rapport van de RRKC: “Stille Kracht. Advies over de meerwaarde van cultuurscouts in Rotterdam” (het advies is te downloaden via www.rrkc.nl).

Naast een inhoudelijke kant, was er op het zonnige dakterras ook gelegenheid tot ontspannen. Men kon op de foto met het nieuwe uitzicht [bijgevoegd een foto van de Cultuurscouts, de directeur(a.i.) en de bestuursvoorzitter met het uitzicht]. Er werd genoten van de kleurrijke hapjes van de Tafel van Zeven en de muziek door het muzikanten duo Blame It on the drummer maakte het programma compleet.

Op de foto van links naar rechts (met desb.deelgemeente achter de naam van de desb.Cultuurscout): Arno Brouwer (Charlois), Kaboul Vermijs (Hillegersberg-­‐Schiebroek), Marjan van Gerwen (directeur a.i.), Marieke Bongaards ( Prins Alexander), Esther Gernette (Delfshaven), Davison Rodriguez (Noord, vanaf 13 juli i.v.m.zwangerschapsverlof Sanne Landsdaal), Menno Rosier (Centrum), Sanne Nelissen (IJsselmonde), Harry Kotey (bestuursvoorzitter Stg.SBAW), Richard Claasse (Hoek van Holland), Jolanda Copier (Kralingen ­‐ Crooswijk), Roelof Kok (Feijenoord) , Carolien Ruigrok ‐Nieuwland (Rozenburg) , Annette Schipper (Force de Femme).

cutuurscouts rotterdam 550 pix

Cultuurscouts – Hoofdlocatie Grotekerkplein 5 3011 GC Rotterdam Postbus 22162 3003 DD Rotterdam 010 414 1700

Let op: ook online zijn we verhuisd. info@cultuurscouts.com www.cultuurscouts.com