Aanstaande zondagmiddag om 16.00 uur, begint de presentatie van het tweede ‘Schildersdagboek’ van in Kralingen woonachtige kunstenaar Willem van Hest – in Galerie Kralingen aan de Gashouderstraat 9 in Kralingen.

Om 16.30 uur begint het officiële deel van de bijeenkomst. In Galerie Kralingen is een overzichttentoonstelling van Willem van Hest te zien en een expositie van Marión van der Schelde. De expostie duurt nog t/m 22 februari; openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 14.00–18.00 uur en op afspraak. Schildersdagboek nummer 2 van Willem van Hest: ‘over kunst & samenleving, vrouwen, erotiek & politiek, Rotterdam, reizen & de betekenis van dat alles’. In het eerste Schildersdagboek, schreef Hans Walgenbach, destijds directeur van het Centrum Beeldende Kunst en later Museum Rotterdam, in 1998: ‘Willem van Hest is een opmerkelijke Rotterdamse beeldende kunstenaar. (…) Ik bewonder hem al jaren om zijn gedrevenheid (…) en zijn inzet voor de Rotterdamse kunst en kunstenaars. (…)

Zaterdag 22 februari, 16.00 uur – feestelijke afsluiting, ‘ finissage’, met verhalen & gedichten.
Joop van den Bos, Dik Vuik en Arjen Baas lezen een gedicht, een kort verhaal en een column n.a.v. het Schildersdagboek, muzikaal ondersteund door favoriete nummers van Willem van Hest.

Schildersdagboek nummer 2 Willem van Hest

Het is een publiek geheim dat Willem al jaren lang zijn dagboeken bijhoudt. (…) Slechts zelden krijgen we zo’n intiem kijkje in de keuken van de kunstenaar als in dit schildersdagboek. (…)’ En Canis Zijlmans reageerde in het Rotterdams Dagblad, begin 2003, op zijn werk: ‘Van de schilderijen straalt de ambiance van zwoele nachtelijke ontmoetingen op een strand bij een kampvuur.’ www.galeriekralingen.nl, www.willemvanhest.nl, www.marionvanderschelde.nl