Sira Minetti ging door met ‘Nummer 13 – Design & Retro’ nadat haar partner Aad Blokland vorig jaar overleed. Ze waren er zo’n 15 jaar geleden samen aan begonnen, al had ze ook toen haar eigen carrière als ‘performing artist’. Zie daarvoor: www.missminetti.nl. Nummer 13 staat vol met Gispen meubels. Tijdloos en hip, volgens Sira. Maar er zijn ook fraaie designmeubelen van andere ontwerpers te bewonderen. Periode: jaren 30 t/m 80.

Nummer 13 staat er vol mee. U kent ze wel, ’t zijn de meubelen die nog altijd modern ogen, stoelen, tafels, lampen, het bekende zeer solide Gispen bureau. Het assortiment wordt opgeluisterd door snuisterijen in stijl. In de tijd, tussen WO-1 en WO-2, dat Gispen zijn befaamde ontwerpen bedacht waren er ook anderen, zoals bijvoorbeeld De Wit, Schuitema, Rietveld, Tubax, Van Pelt. Sira: ‘Gispen en z’n vrienden hebben we in huis’. Mooi? ‘Ja, omdat het ruimtelijk is.’

nummer 13 Sira Minetti

Originelen
Een van de staande Gispen lampen overleefde de watersnoodramp in Zeeland in 1953. In de kap zijn de tekenen daarvan nog zichtbaar. Een waar museumstuk! Velen die ooit ’s naar binnen liepen zijn al lang vaste klant. Natuurlijk kan je ook op andere manieren proberen aan designmeubilair te komen, maar Nummer 13 biedt de ware service. ‘Als er wat is’, zegt Sira. En: in Nummer 13 worden alleen originelen verkocht, ‘altijd’. De prijzen? Van 20,- voor een Brabantia stoeltje tot 4.000,- voor een gerestaureerde Gispen bank. De stoeltjes van Tubax, in vele kleuren, lopen als een trein. Inderdaad, Nummer 13 levert het, eventueel deskundig gerestaureerde, meubilair af met de door u gewenste bekleding en kleur. Al is er heel veel te zien in Nummer 13, alles staat er niet. Sira heeft onlangs prima foto’s laten maken van de voorraad in de opslag.

nummer 13 gispen

Projecten
Nummer 13 doet ook projecten, zoals Hotel New York, Villa Augustus (Dordrecht), De Machinist, De Harmonie en Vicini.

Ook fraai: het Cordemeyer stoeltje. Dat staat werkelijk als een huis. Kom’s kijken aan de Linker Rottekade nummer 13 in Crooswijk!

Voor de foto heeft Sira Minetti plaatsgenomen in een ‘Gispen 414’ (Gispen nummerde zijn ontwerpen), een ‘damesfauteuiltje’.

nummer 13 logo

Design & Retro
www.nummer13.nl
Linker Rottekade 13
3034 NT Rotterdam
Tel. 010-4134525, 0618-143335
Geopend: woensdag t/m zaterdag 11.00-18.00 uur


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.