De selectie van Excelsior Rotterdam stond afgelopen zaterdag voor het eerst weer op het veld. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Adrie Poldervaart werkten de spelers onder belangstelling van vele fans in het Van Donge & De Roo Stadion de eerste training van het seizoen 2018-2019 af.

Nieuwelingen
Om 11.00 uur betraden de spelers afgelopen zaterdag het veld in het warme Van Donge & De Roo Stadion. Onder hen zes nieuwelingen: de keepers Maarten de Fockert en Sonny Stevens, verdedigers Robin van der Meer en Thomas Oude Kotte, middenvelder Jerdy Schouten en aanvaller Denis Mahmudov. Daarnaast sloten ook zes jeugdspelers aan: Dave van Delft, Redouan el Hankouri, Carlito Fermina, Jaap Fischer, Otto van der Loo en Etienne Muishout.

Wennen
,,We hebben vandaag kunnen wennen aan elkaar’’, zei de kersverse hoofdtrainer Adrie Poldervaart na afloop van de eerste training. ,,Ik denk dat dat prima gelukt is. De komende week zullen we andere dingen van de jongens gaan vragen, maar voor vandaag was het vooral erg belangrijk dat we gewoon lekker bezig waren.’’ Uiteraard waren veel media toegestroomd om de debuterend hoofdtrainer in het betaalde voetbal aan het werk te zien. Zelf had hij ook genoten van zijn debuut als hoofdtrainer bij de club waar hij al 25 jaar werkzaam is, maar dan als fysiotherapeut.

De Woudies
Na afloop van de eerste training werd de selectie voorgesteld aan de toegestroomde fans, die daarna ook alle gelegenheid kregen om handtekeningen te verzamelen of om met hun helden op de foto te gaan. Voor het zover was, werden Chantal Winkelman en Jackolien van den Heuvel nog in het zonnetje gezet. Zij zijn de dames die alles regelen voor Kidsclub De Woudies. Chantal is al vanaf het begin bij de kidsclub van Excelsior betrokken en omdat deze tien jaar bestaat, kregen zij een bos bloemen en presentjes als dank voor hun inzet. Daarnaast werd ook de vernieuwde Woutje Stein – al tien jaar de mascotte van De Woudies – gepresenteerd.

Hoofdtrainer Adrie Poldervaart leidde afgelopen zaterdag voor het eerst de training van Excelsior Rotterdam. Foto: Jan den Breejen

Oefenwedstrijden
De eerste training betekende de aftrap van de voorbereiding die Excelsior aanstaande zaterdag naar Naaldwijk brengt. Dan speelt Excelsior de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen het Westlands Elftal. De aftrap is om 14.30 uur. Dinsdag 10 juli is vervolgens de tweede wedstrijd, om 19.30 uur trapt Excelsior dan in Hendrik Ido Ambacht af tegen ASWH. Kijk voor het laatste nieuws op www.sbvexcelsior.nl. Daar kun je tevens terecht voor de nieuwe tenues, waarin Excelsior komend seizoen gaat spelen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.