Nu ik ouder word ga ik minder op vakantie. Je krijgt wel vakantiegeld,  mooi om leuke dingen van te doen maar dan alleen wat dichter bij huis, waar zeker ook veel terrassen zijn met veel mensen en zon. Eerverleden week  heb ik daar veel van genoten.

Het begon zaterdag bij studentencafé Hoekzight op de hoek van de Voorschoterlaan en de Oostzeedijk, waar de vrienden van Dick van der Maarel al jaren bij elkaar komen. Dick is pas overleden en met elkaar hebben wij op het terras veel herinneringen opgehaald over de goede tijd met Dick.

Binnen stond de televisie aan met het WK voetbal waar veel mensen naar keken, heel gezellig in verbroedering.  Toch anders dan als je thuis alleen zit te kijken.

Woensdag met Ella ter Kuile wezen eten bij Van Stralen, hoek Oudedijk Adamshofstraat. Wij zitten als het mooi weer is op het terras met uitzicht op de Oudedijk en het mooie  Pro Rege. Wij hebben heerlijk gegeten en veel gepraat, o.a. met twee heren die van de VMBO school Melanchthon aan de overkant kwamen. Het gesprek ging over de verplaatsing van de school naar het Vredenoordplein, waar het buurthuis, mijn levenswerk, stond dat door brand is verwoest. Gelukkig is het speelelement behouden en dat komt volgens de heren op een mooie plaats op het plein weer terug.

Vrijdag koffie gedronken op het terras van Edelweiss in Berkel en Rodenrijs met Dirk Meijndert. Hij is nog steeds wijkagent in Kralingen. In mijn jaren als raadslid Kralingen-Crooswijk hebben wij veel samengewerkt, zeker voor de jeugd. Hij vertelde dat het op de Vlietlaan heel goed gaat met leuke winkels en op de Goudse Rijweg iets beter. Dirk zit op het politiebureau Boezemsingel, doet wat grotere zaken en ook een andere wijk in Kralingen. Op het terras is veel te zien. Gezellig, denk ik dan, ik ben blij dat ik in deze tijd leef en ik er ook van kan genieten. Voor mij hoeven al die verre reizen niet meer. Het is zo als op mij 85ste verjaardag gezongen door mijn kinderen: ‘Laat ze, laat ze, laat Greet haar eigen gaan maar gaan, laat ze, laat ze, Greet heeft het altijd zo gedaan’.  En zo is het.

Lied, ‘Laat me’ van Ramses Shaffy:

Greet Wijs


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.