4 maart 2013 St. Adrian. Het is dinsdag en ik begin mijn column. De heilige is Saint Adrian. In mijn boekenkast is een klein boekje met heiligen en een 19e eeuws missaal. De laptop staat naast mij met Radio Mozart. Dat is goede muziek om bij te typen. NRC / Handelsblad heb ik achter de kiezen. Er waren twee pedofielen. Hoe zo iemand eruitziet weet ik niet. Mijn TV heeft geen geluid bij TV5 Monde. Mijn zoon komt 20 april en die zal zeker weten wat er aan de hand is. Het is een knappe man die zijn geld verdient met computers.

Morgen ga ik naar het winkeltje in het Dr. Wumkeshûs waar ik woon en zal dan sinaasappelsap kopen en een pakje Becel. Daar doe ik een maand mee. Tussen de middag smeer ik de boterhammen voor de avond en de morgen. Naast mij staat mijn laptop met Radio Mozart: dit is een herhaling. Dat bewijst hoe belangrijk dat is. Straks komen de pillen en ga ik naar bed. Ik hoop dat ik de column dan af heb. Vervolgens stuur ik die naar Pien die zo vriendelijk is mijn werk naar Rotterdam te sturen met haar Apple computer. Nu heb ik Mozart verruild voor J.S. Bach en zijn Matthäus Passion. Dat is rustige muziek om bij te werken. Het orkest wordt gedirigeerd door Gustav Leonhard. Als het J.S. Bach betreft kan men niet om G.L. heen.

Vandaag kwam er een briefkaart uit Hengelo (O) met gegevens over Georges Ohnet. Net nu ik zijn boek uit heb (althans vanavond probeer ik het uit te lezen). Het is een mooi Frans dat de schrijver Georges Ohnet geschreven heeft. Als ik het uit heb zal ik in mijn column over het boek schrijven. Op de grond naast mijn stoel liggen giropapieren die betaald moeten worden. Dat dan maar morgenavond. De vluchtelingen kunnen wel een paar uur wachten. De organisatie vertelt waar het geld voor gebruikt wordt. Dat is een reden om te betalen. Ik heb ook een historisch tijdschrift dat betaald moet worden. Het ziet er smakelijk uit en ik moet nodig dat tijdschrift lezen. De Matthäus Passion is toch heel mooi. Het is de manier waarop J.S. Bach de blaasinstrumenten gebruikt heeft.

Robin Adèr