Op 21 april jl. kregen de bewoners van de Oostzeedijk/Honingerdijk e.o. een brief van de RET waarin werd aangekondigd dat vanwege vervanging van de tramsporen daar tijdelijk geen trams zouden rijden. De tramlijnen 21 en 24 zouden worden omgeleid via de Burgemeester Oudlaan en de Oudedijk (tramspoor lijn 7).

Het zou betekenen dat bewoners te voet van de Oostzeedijk /Honingerdijk naar de Oudedijk zouden moeten wandelen. Dat is niet voor iedereen makkelijk te doen. Als Seniorenraad hebben we gepleit voor vervangend vervoer van de tijdelijk  vervallen haltes naar die op de Oudedijk. Dat hebben we op 26 april aanhangig gemaakt bij de RET. Die verwees ons in eerste instantie naar de RET-klantenservice. Zij schreven op 2 mei dat er geen intentie was om extra vervoer in te zetten en voerden als argument aan dat de RET het werk uitvoerde in opdracht van het MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag). De MRDH bepaalt hoeveel kosten gemaakt mogen worden voor de reparatie aan tramsporen.  Als reactie hebben wij weer geschreven dat in Rotterdam voor senioren gratis openbaar vervoer geldt en dat de RET vervangend openbaar vervoer dus ook gratis behoort aan te bieden.  Geen reactie. Vervolgens hebben wij de verantwoordelijke wethouder, de heer P. Langenberg, hierop aangesproken, maar ook van hem hebben wij geen reactie vernomen.

Klik voor groot. Foto: Gijs Toner

Nu vragen wij in de pers aandacht voor de inhoud van de kwestie en voor de procedure van de behandeling. Intussen rijden de trams wel weer over de Honingerdijk en de Oostzeedijk. Niettemin achten wij het noodzakelijk om deze klacht en de behandeling ervan openbaar te maken.

(ingezonden mededeling Seniorenraad Kralingen-Crooswijk / Jan van der Schans)

Toen de Seniorenraad deze tekst naar De Ster zond waren de werkzaamheden nog gaande en reden de trams nog niet over de Oostzeedijk en de Honingerdijk. Thans is dat wel het geval. De tekst is waar nodig aangepast. Red.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]