Vorig jaar bestond het Shantykoor Rotterdam 20 jaar. In al deze jaren is er met veel plezier gerepeteerd in de Immanuelkerk aan de Berlagestraat in de Alexanderpolder. Door sluiting van deze kerk waren we verplicht om naar een andere repetitieruimte uit te zien.

Shantykoor Rotterdam heeft inmiddels de nieuwe locatie gevonden. Het is in zalencentrum, tevens kerk, Pro Rege aan de Oudedijk 113 te Rotterdam-Kralingen. We ervaren volle medewerking om ons binnen de kortste tijd thuis te kunnen voelen. De accommodatie is zeer geschikt als repetitieruimte voor dit 60 mannen tellende shantykoor. De ruimte bied alles wat zo’n groot koor nodig heeft.

60.000 toehoorders
In de afgelopen 20 jaar is er door Shantykoor Rotterdam zeker 600 keer opgetreden. En hebben we zo’n 60.000 toehoorders gehad. Uit de vele optredens moge blijken dat met veel inzet en plezier het publiek is bediend. Shantykoren zijn koren voor stoere mannen die in hun zeemansliederen tonen hoe zwaar de arbeid aan boord vroeger was. Vrouwen waren daarbij niet gewenst. Soms lukte het een enkele vrouw om als matroos aan te monsteren, zoals het lied ‘Daar was laatst een meisje loos’ aangeeft.

Het spreekt voor zich dat deze repetitieavonden en onze optredens in een wel zeer ontspanner sfeer plaatsvinden . De kwaliteit van de muziek staat voorop maar als tweede is zeker de gezelligheid van het grootste belang.

Meezingen?
Inmiddels zijn we op zoek naar aanvulling van het ledenbestand en hebt u de kans om eens kennis te maken met ons koor. De repetitieavond is iedere dinsdag vanaf 20.00 uur tot 22.30 uur. Het zijn niet alleen zangers die we zoeken maar ook ervaren muzikanten. Het moeten wel instrumenten zijn die op de oude zeilvaart meegenomen konden worden, zoals bijvoorbeeld een tinwihstle.

Shantykoor Rotterdam

Ter verdere orientatie verwijzen wij u naar onze website www.shantykoor-rotterdam.nl. Wanneer u eens een keer een repetitieavond wilt bijwonen, mail dan middels het contactformulier naar het secretariaat, secretaris@shantykoor-rotterdam.nl. Wij zullen u graag ontvangen op een repetieavond!

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]