Sinfonia Rotterdam geeft op zondag 17 november vanaf 14.00 uur het familieconcert ‘Gevoelige Snaren’ in de Balzaal van het Wereldmuseum. Het orkest o.l.v. Conrad van Alphen speelt de Serenade voor strijkorkest van Tjsaikovski. De kinderen zitten tussen de musici en voelen en ademen mee met de aanwijzingen van de dirigent en het spel van de musici. Keimpe de Jong vertelt en speelt het verhaal en betrekt de kinderen hierbij. De kinderen maken op een intense manier kennis met klassieke muziek en het spannende verhaal achter de muziek. Speciaal voor kinderen vanaf 5 jaar en hun (groot)ouders.

Een serenade speel je meestal ‘s avonds onder het balkon van degene op wie je verliefd bent. Een stuk muziek om bij weg te zwijmelen, om op te dansen, om je diepste gedachten bij te denken en om je verliefdheid mee te vieren. Verteller en muzikant Keimpe de Jong leidt de kinderen met verhalen, liedjes en ‘meedoen met de muziek’ langs alles wat je kunt beleven als je naar dit stuk luistert. Kortom: heel veel gevoelige snaren om te raken.

Sinfonia Rotterdam
Conrad van Alphen richtte Sinfonia Rotterdam in 2000 op en heeft het kamerorkest in dertien jaar met veel ondernemerszin, idealisme en een flinke portie lef uitgebouwd. Artistiek gezien bracht hij zijn orkest naar een hoog niveau. Sinfonia Rotterdam brengt met name klassieke meesters op een dynamische en indringende wijze naar een groot publiek in binnen- en buitenland. Het orkest heeft een eigen serie in het Wereldmuseum Rotterdam en in het Concertgebouw in Amsterdam, en is één van de huisensembles van de Doelen.

Informatie en kaartverkoop
‘Gevoelige Snaren’ door Sinfonia Rotterdam op zondag 17 november vanaf 14.00 uur in het Wereldmuseum, Willemskade 25 te Rotterdam.

Kaarten: 25,- (volwassenen), 22,- (65+, Rotterdampas) en 10,- (kinderen).
Kaartverkoop: www.sinfoniarotterdam.nl, 0652-331307.

(ingezonden mededeling Sinfonia Rotterdam)

sinfonia