Tennispark Kralingen gaat voor duurzaam, we hebben jullie hulp nodig! Er is in de afgelopen 9 maanden veel gebeurd op tennispark Kralingen: restaurant, clubgebouw, terras en de banen liggen er weer goed bij en worden volop gebruikt door de tennisverenigingen. Tevens hebben ook Focus en de KNLTB hun weg gevonden naar tennispark Kralingen en organiseren daar hun trainingen voor top jeugd tennissers. Tennisschool SportsWise verzorgt inmiddels alle tennislessen voor de recreanten zowel jeugd als volwassenen. Squash begint weer goeie vormen aan te nemen en er wordt hard gewerkt meerdere activiteiten (yoga, pilates, dans, en zelfverdediging, fysiotheraphie).

Maar we willen verder gaan! Met een duurzame verbetering van het hele complex: op dit moment worden de plannen uitgewerkt en doorgerekend om te komen tot isolatie van het clubhuis, duurzame verwarming van het gebouw. Daarnaast wordt er onderzocht of voor enkele banen tijdelijke overkapping en baanverwarming mogelijk is zodat er de gehele winter door gespeeld kan worden. Om gedurende het gehele seizoen in de avonduren de maximale speeltijd te kunnen bieden is de aanleg van LED-verlichting een van de doelstellingen van SportsWise. Tevens willen we duurzaam stroom gaan opwekken met zonnepanelen op het dak en bij voorkeur ook nog wel samen met de buren.

Dat alles vraagt natuurlijk een behoorlijke investering en organisatie. Daarom schrijven we ons in voor een wedstrijd van DuurzaamVerenigingen / Nudge, die ons kunnen helpen. In samenwerking met het ABN AMRO World Tennis Tournament, wordt de winnende vereniging gesteund in de verduurzamings-plannen. De acties zullen dan in de winter worden uitgevoerd, zodat de resultaten kunnen worden gepresenteerd op het ABN AMRO toernooi in februari 2014!

Stem daarom allemaal op ons! Vraag je familie, vrienden en buren om ook te stemmen tot 14 oktober.

Stem nu via: http://broedplaats.uservoice.com/forums/212064-duurzaam-tennissen 

je kunt ons steunen met 3 stemmen!

 

Groeten, Tony en Larissa

ingezonden mededeling

Tennispark-Kralingen-logo