Kunstroute
Het afgelopen weekend vond de opening plaats van Kunstroute Crooswijk. Er was op vrijdag een leuke openingsbijeenkomst in Galerie Kralingen en op zaterdag bezocht ik het Schutterskwartier. Naast de opengestelde ateliers en kleine culturele instellingen, was daar een bijzonder onderdeel van de kunstroute te zien: CroosArt. Een aantal kunstenaars is met kwast, viltstift en spuitbus de wijk in getrokken en heeft diverse (dichtgetimmerde) panden van een afbeelding voorzien. Hoogtepunt van CroosArt is de beschildering van een heel pand op de hoek van de Rakstraat en Schuttersweg door het Crooswijkse collectief de Paradijsvogels. De werken zijn voor langere tijd te zien.

Paradijsvogels

Werk Robert Rost

Foto’s: Werk van Robert Rost en de Paradijsvogels.

Aankomend weekend (12 en 13 oktober) kun je genieten van het werk van Kralingse kunstenaars in ateliers, instellingen en buitenruimte.

www.kunstroutekralingencrooswijk.nl

Crowdfundingcampagne Melissa Fortes
Crooswijk is een bijzondere wijk en daar popt zo nu en dan ook een bijzonder  talent op, zoals de zangeres Melissa Fortes.

Melissa Fortes beweegt zich al meer dan 10 jaar in de muziekwereld. Als backing vocaliste werkte ze samen met verschillende artiesten en stond ze op podia in binnen en buitenland. Zo werkte Melissa onder andere samen met Sharon Doorson, Dina Medina en Gregor Salto. Dit jaar bracht ze de singles Lullaby en Deixa a Chuva Passar uit.

Op 9 oktober lanceerde zij een crowdfundingcampagne om haar eerste album te financieren. Geïnteresseerden kunnen via Voordekunst.nl een donatie doen en daarmee een bijdrage leveren aan de realisatie van haar debuut album. Binnen 80 dagen hoopt Melissa het benodigde geldbedrag op te halen. Bekijk hier haar campagnefilm.

Melissa Fortes

De muziek van Melissa is een mix van warme Kaapverdische en Braziliaanse invloeden met een vleugje jazz en neo-soul. Een veelzijdige en kleurrijke dame die niet in een hokje te plaatsen is.

Steunen kan vanaf €15,- en de campagne loopt tot en met 27 december 2013. De release van het eerste album staat gepland in het voorjaar van 2014. Ruim een jaar na de release van haar eerste single Lullaby.

www.melissafortes.com

Meer informatie of de maandelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Cultuurscout Kralingen-Crooswijk, Jolanda Copier. kc@cultuurscouts.com.

www.cultuurscouts.com